Hannes Võrno: olen näinud oma tuksuvat südant, millesse pumbatakse värvaine, et selle veresooned näha oleks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Võrno
Hannes Võrno Foto: Kersti Niglas

Kui saatejuht Hannes Võrno kuulis, et siseminister Andres Anvelt astus tervislikel põhjustel sellelt ametikohalt tagasi, otsustas Võrno anda tervise kohta natuke hüva nõu.

Hannes Võrno andis oma blogis nõus, et parim, mida inimene oma tervise jaoks teha saab, on enda eest õigel ajal hoolt kanda, sest arstid sekkuvad vaid äärmuslikul juhul.

«Kuulsin eile (teisipäeval) omaste käest, et Andres Anvelt astus ministrikohalt tagasi ning lahkub poliitikast, tervislikel põhjustel. See on tõsine asi,» avaldas Võrno.

Siseminister Andres Anvelt loobus tervislikel põhjustel oma ametikohast.
Siseminister Andres Anvelt loobus tervislikel põhjustel oma ametikohast. Foto: ERIK PROZES / EESTI MEEDIA/SCANPIX

«Ma tean, millest ma räägin, sest mul on kogemus. Ma olen lamanud operatsioonilaual, «kohaliku tuimestusega» ning vaadanud enda kõrval mustvalgel monitoril, kuidas mu kildudeks purunenud küünarliigest kruvide ja klambritega uuesti kokku pannakse. Olen näinud oma tuksuvat südant, millesse pumbatakse värvaine, et selle veresooned näha oleks. Näinud oma silmaga, kuidas kirurg randmesse tehtud ava kaudu, otse südamesse lükatud kaabli otsas oleva seadmega, mikroskoopilise täpsusega toimetatab ning ohtlikud veresooned «avab»,» kirjeldas Võrno oma kokkupuudet arstidega.

«Noore mehe tervis ja elujõud on väga tõsine teema, sest raha eest saab seda veidi poputada, aga mitte juurde osta. Ma tunnen mehe, eestlase ja patrioodina sügavalt kaasa ning soovin Andresele peamist, see on rahu,» sõnas saatejuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles