5 põnevat fakti, mida peaksid teadma täna Eestis esineva Taani poplauljatari MØ kohta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karen Marie Ørsted ehk MØ esineb täna Eestis
Karen Marie Ørsted ehk MØ esineb täna Eestis Foto: snapshot-photography/D.Vorndran / imago/snapshot

Täna, 24. novembril esineb Tallinnas Rock Cafés Taani lauljatar, laulukirjutaja ja produtsent MØ. Teie ees on viis põnevat fakti, mida peaksite tema kohta teadma.

1. Nime tähendus

Sõna «mø» tähendab taani keeles neitsit. Samuti on M ja Ø vastavalt tema keskmise ja perenime initsiaalid, lauljatari täisnimi on Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen.

2. Pungikarjäär

Enne kui lauljatar jõudis maheda elektropopi juurde, mängis ta punkbändis MOR. 2012. aastal laiali läinud kooslus andis välja kaks albumit: «Fisse I Dit Fjæs» (tõlkes «Tuss sinu näos») ja «Vanvidstimer» («Hullumeelsuse tunnid»).

3. Rohkem kuulajaid kui Justin Bieberil

MØ on ühe maailma populaarsema loo kaasautor. 2015. aastal kirjutas ta koos Major Lazeri ja DJ Snake'iga hittlaulu «Lean On», mis on Spotify kuulatavuse edetabelis 6. kohal. Tabeli esikohal on Ed Sheerani «Shape of You», Justin Bieberi kuulatuimad laulud jäävad MØ-st aga tahapoole.

4. Tätoveeringud

Lauljataril on tätoveering, mis sümboliseerib toetust Vene skandaalsele punkbändile Pussy Riot. Tätoveeringul on kujutatud nägu, mida katab «balaklava» müts (kootud müts, millest paistavad välja ainult silmad ja suu).

Lauljataril on tätoveering, millega avaldab toetust Vene punkbändile Pussy Riot.
Lauljataril on tätoveering, millega avaldab toetust Vene punkbändile Pussy Riot. Foto: Sergei Ponomarev/AP/Scanpix

5. Nime hääldus

Kuigi ameeriklased tahavad MØ kohta «mõu» öelda, kõlab õige hääldus umbes nagu «mü». Niisiis võib lauljatari nime meelde jätta «Muumioru lugude» tegelase Väikese My järgi.

Vaata videost, kuidas lauljatar ise oma nime hääldab:

MØ Tallinna kontsert leiab aset artisti uue maailmaturnee «Forever Neverland World Tour» raames. Erikülalisena astub laval üles Soome popikuninganna Alma.

Piletid saadaval Piletilevist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles