Ralf Sauter «Hommikus»: jõulufilmidest ehk miks «Visa hinge» pühade ajal leierdatakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõuldu hiilivad vaikselt ligi ning seda on näha ka kinokavadest. Filmikriitik Ralf Sauter käis reedel, 23. novembril Kanal 2 hommikusaates rääkimas sellest, mis teeb jõulufilmist jõulufilmi ning miks toob «Visa hinge» ja «Üksinda kodus» üha uuesti ja uuesti teleekraanidele.

Vaata, mis jõulufilme juba praegu või varsti näha saab!

Ideaalne pühadefilm! «Muumid ja talvine imedemaa» sulatab südamed ja loob varakult jõulutuju

Tove Janssoni algupärasel koomiksil põhinev ning meisterlikult animeeritud Soome ja Poola täispikk koguperefilm «Muumid ja talvine imedemaa» (Muumien taikatalvi) räägib loo sellest, kuidas muumitrollid ja nende sõbrad jõulud avastasid. 

Talv on käes, aga Muumitrollil ei tule sugugi und. Selle asemel et talveunne jääda, otsustab ta talvega hoopis tutvust teha. Uidates lume alla mattunud Muumiorus, kohtub ta põnevate tegelastega ja püüab välja uurida, millised need Jõulud õigupoolest välja võiksid näha. Film on dubleeritud eesti keelde ja sobib vaatamiseks igas vanuses filmisõpradele.

Apollo Kinodes alates 16. novembrist 2018.

 Moomins and the Winter Wonderland
(2017) on IMDb

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.
 

Lahe Norra lastefilm «Maadeavastaja Pulkson» paneb lumise jõuluseiklusega põsed õhetama

Norra lastefilm «Maadeavastaja Pulkson» toob ekraanile armsa loo väikesest poisist ja tema kujuteldavast sõbrast. Väikevennaks hüütav poiss kolib oma kujuteldava oksaraost sõbra Pulksoni ja perega Norra lääneossa elama ning poisil hakkavad mõttes mõlkuma suuremat sorti seiklused. Poiss unistab olla polaaruurija, kes ekspeditsioonil lund ja jääd trotsib ning jääbki jõuludeks lund ootama. Miks küll sajab nende kodukohas ainult vihma? Mägedes on seevastu lund küllaga ning kui ühel päeval kaob poisi sõber Pulkson, võtab poiss salaja ette ohtliku ekspeditsiooni. Isa suundub teda otsima, ent mägedes tabab kõiki lumetorm ning tagatipuks juhtub see kõik jõuluõhtul...

Apollo Kinodes alates 23. novembrist 2018. 

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.


Kääbushobu saani ette? Lumine jõulufilm «Elliot, kõige väiksem põhjapõder» sütitab unistusi järgima

Lõbus koguperefilm «Elliot, kõige väiksem põhjapõder» (Elliot the Littlest Reindeer) räägib armsa loo minihobusest, kelle suurim unistus on põhjapõtrade seas läbi lüüa ning jõuda jõuluvana saani ette.

Suured unistused ei kipu aga täituma ilma katsumusteta ning nii tuleb minihobusel seista vastu kiuslikele põhjapõtradele, kes tema eneseusku igati kõikuma püüavad lüüa. Elliotil tuleb end kolme päevaga maksma panna ning esineda edukalt Põhjanabal toimuvatel põhjapõtrade meistrivõistlustel. 

Apollo Kinodes alates 23. novembrist 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kibestunud «Grinch» otsustab taas jõuluaega armastava külakese jõulud röövida

Pahuravõitu ja vägagi roheline «Grinch» otsustab taas jõuluaega armastava külakese jõulud röövida, sedapuhku animeeritud kujul.

Illuminationi ja Universal Picturesi kaheksas koostööfilm toob kinolinale täispika animeeritud Grinchi – kuulsa Dr. Seussi rohelise pahalase, kes jõule ei salli ja otsustab need röövida. Küüniline ja pahur koopas elutsev Grinch pole aga sugugi immuunne noore tüdruku võitmatu pühademeeleolu suhtes ning nii saavad siiski pühad päästetud.

Grinchile on hääle andnud Oscari-nominendist näitleja Benedict Cumberbatch («Sherlock»). Eesti tõlkes räägib Grinch Sergo Varese häälega.

Apollo Kinodes alates 30. novembrist 2018.

 The Grinch
(2018) on IMDb

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Video: «Eia jõulud Tondikakul» värske treiler meelitab kinno põnevate loovihjetega

Režissöör Anu Auna 7. detsembril kinodesse jõudev imearmas kodumaine kogupere-jõulufilm «Eia jõulud Tondikakul» sai värske treileri.

«Eia jõulud Tondikakul» on seiklusrikas laste jõulufilm 10-aastasest Eiast, kelle plaanid võtavad ootamatu pöörde, kui linnatüdruk viiakse talvevaheajaks ürgse loodusega salapärasesse Lõuna-Eesti tallu. Eia ei oska esialgu aimatagi, et õige pea asub ta päästma hukule määratud põlismetsa, kokku viima kaht armastavat inimest ning lahti harutama oma pere kiivalt hoitud saladust.

Jõulufilmi peaosatäitjad on Tallinnast pärit 10-aastane Paula Rits ja 12-aastane Siim Oskar Ots. Lastest kõrvalosatäitjateks on Annabrith Heinmaa ja Marvin Inno. 

Režissöör-stsenarist Anu Auna filmis astuvad üles paljud Eesti näitlejad ja ka üks menukas laulja – lisaks lastele seiklevad kinoekraanil veel Märt Pius, Priit Pius, Priit Võigemast, Mirtel Pohla, Tambet Tuisk, Juhan Ulfsak, Meelis Räämeld, Anne Reemann ja Tõnu Oja. Näitlejadebüüdi teeb lastefilmis laulja Liis Lemsalu, kellel on filmis üks kandvamaid rolle. 

Filmi produtsendid on Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing, operaator Heiko Sikka, loodusoperaator Ants Tammik ja kunstnik Matis Mäesalu.

EV100 puhul tehtud filmi planeeritav eelarve on ligi 1,1 miljonit eurot ning see valmib produktsioonifirmade Luxfilm ja Kinosaurus Film koostöös. 

Apollo Kinodes alates 7. detsembrist 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles