VIDEO «Ma tundsin, et ma pole piisavalt hea» Michael Schumacheri perekond avaldas Vormel-1 ässast seninägemata kaadrid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Schumacheri perekond avaldas Vormel-1 ässast video.
Schumacheri perekond avaldas Vormel-1 ässast video. Foto: Youtube / FD BUZZ

Michael Schumacher paljastas 2013. aastal filmitud videos, et vaatamata suurepärasele karjäärile, on ta alati oma võimetes kahelnud. Video on filmitud kaks kuud enne ränka suusaõnnetust, vahendab The Sun.

Kõnealune video on mehe perekonna poolt postitatud tema Vormel-1 kodulehele, samal ajal kui Schumacheri tervislik seisund on jätkuvalt saladus.

Videklipp on filmitud 30. oktoobril 2013. aastal, täpselt kaks kuud enne seda, kui seitsmekordsel maailmameistril Prantsuse Alpides Méribeli lähistel ränk suusaõnnetus juhtus - ta kukkus peaga vastu kaljut ja sai raske peavigastuse. 

Rääkides oma suurepärasest karjäärist, tunnistas Schumacher ka, et tegelikult vaevles ta rooli taga enesekahtluste küüsis.

Ta sõnas: «Rekordid on üks asi, kahtlused, ma arvan, et väga oluline on olla mitte liiga enesekindel - tuleb olla skeptiline, otsida parandusi.»

«Ma tundsin alati, et ma pole piisavalt hea, et ma pean vaeva nägema ja see oli üks osa retseptist, mis tegi minust selle, kes ma olen.»

Seitsmekordne maailmameister sõnas ka, et tema kõige meeldejäävam võit oli koos Ferrari meeskonnaga 2000. aastal. «Kakskümmed üks aastat polnud Ferrari maailmameistriks tulnud, neli aastat isiklikke ebaõnnestumisi ja siis, lõpuks suurepärases võistluses sai minust maailmameister.»

Ta võitis Ferrari tiimis aastatel 2000-2004 viis tiitlit järjest, kinnistades nõnda oma koha spordi ikoonide seas.

Ka rääkis Schumacher videos, keda austab ta Vormel-1 kõige rohkem. «Kõige austatum mees kõigil neil aastatel oli kindlasti Mika Hakkinen. Meil olid suurepärased võistlused, kuid stabiilne sõprus.»

Schumacher toimetati peale õnnetust haiglasse ja viidi kunstlikult tekitatud koomasse. Ta oli koomas kuus kuud 29. detsembrist 2013 kuni 16. juunini 2014 ja viidi Grenoble'i haiglast edasiseks taastumiseks Lausanne'i Ülikooli haiglasse. 

9. septembril 2014 toimetati ta koju, kus jätkub tema ravi ja meditsiiniline rehabilitatsioon eraviisiliselt.

Vaata ka videot:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles