Modell Blac Chyna hakkab oma skandaalset nahka valgendavat kreemi Aafrikas müüma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Modell Blac Chyna MTV Video Muusikaauhindade Galal
Modell Blac Chyna MTV Video Muusikaauhindade Galal Foto: Angela Weiss / AFP

Maailma sotsiaalmeedia kihab vastuolulise uudise pärast -tumedanahaline modell Blac Chynaga (30) hakkab Aafrikas müüma nahka valgendavat kreemi, mis kriitikute sõnul propageerib Euroopa ilustandardeid «mida heledam, seda parem».

Blac Chyna ja Whitenicious by Dencia on koostöös loonud sära andvat ning nahka helendavat kreemi, mille 100 grammine purk on kaetud Swarovski kristallidega. Praegu müüakse toodet Nigeerias ning see maksab veidi rohkem kui 200 eurot. 

Kreem on loodud iga nahatüübiga meestele ja naistele. Whitenicious'e kodulehel oleva info kohaselt helendab kreem nahka ilma pleegitamiseta, et anda nahale särava jume ning noorema väljanägemise. Allikate sõnul on Blac Chyna kasutanud aastaid Whitenicious kreemi, et lahendada oma muresid naha hüperpigmentatsiooniga. Samuti aitab kreem vähendada vanusega kaasnevaid tumedaid laike nahal.

Chyna on tunnistanud, et kreemi tootjatega koostöö tegemine on hea tehing, sest temaga sama nahatooni naised kannatavad nahaprobleemide küüsis. See vastab küll tõele, kuid nahka helendav toode on kriitikuid pahandanud, sest propageerib Euroopa ilustandardeid ja mõttemaailma «mida heledam nahk, seda parem».

Reklaamima hakati toodet teisipäeval Whitenicious'i ja Chyna Instagrami kontodel. Üks neist oli ka video modellist kalli kristalle täis kreemiga eputamas, taustaks Kanye Westi laul «Flashing Lights».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Link In Bio. @blacchyna

A post shared by Whitenicious By Dencia (@whitenicious) on

Paljud inimesed on sotsiaalmeedias kisa tõstnud ning nimetanud kreemi pleegituskreemiks. Samuti kritiseeriti Chynat  toote turuletoomise avaliku ürituse pärast, mis toimub 25. novembril Nigeerias, Ikeja linnas Whitenicious'i poes. 

Maailma Terviseorganisatsiooni sõnul 77 protsenti Nigeeria naistest kasutavad nahka helendavaid tooteid, olles sellega maailas esikohal. «Blac Chyna müüb pleegituskreemi Aafrikas??? Maailm on tõesti pahupidi, kurb on see, et inimesed ka seda ostavad,» avaldas üks naisterahvas Twitteri vahendusel oma pahameelt.

Chyna ise pole vastuolusi tekitava situatsiooni osas sõna võtnud ning on isegi Instagrami kommentaarid keelanud, kirjutab People.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Whitenicious X Blac Chyna Collection Link In The Bio. #BlacChyna #facecare #skincare

A post shared by Whitenicious By Dencia (@whitenicious) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles