Näitlejad, kes loobusid «Troonide mängu» rollist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader seriaalist «Salatoimikud». Pildil David Duchovny Fox Mulderina ja Gillian Anderson Dana Scullyna
Kaader seriaalist «Salatoimikud». Pildil David Duchovny Fox Mulderina ja Gillian Anderson Dana Scullyna Foto: Ed Araquel / AP/Scanpix

Menuseriaal «Troonide mäng» on jõudnud kaheksanda hooajani, mis on viimane. Kanali HBO teatel jõuab viimane hooaeg eetrisse 2019. aasta aprillis.

Sarja tegijad valisid rollidesse nii tuntud kui algajaid näitlejaid, kellest nüüd on tänu sellele seriaalile saanud kuulsused, teatab news.com.au.

On kuulsusi, kes loobusid neile pakutud  «Troonide mängu» rollist.

LILY ALLEN

Lily Allen 26. juulil 2018 USAs Chicagos
Lily Allen 26. juulil 2018 USAs Chicagos Foto: Ian West / PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti lauljale ja näitlejale Lily Allenile pakuti kuninganna Yara Greyjoy rolli, kuid ta loobus sellest, kuna oli hobusele minemise stseen, milles ta vend Alfie Allen, kes kehastab Theon Greyjoyd, pidi puudutama teda üsna intiimselt.

«Kui sain sellest stseenist teada, siis ütlesin, et see ei meeldi mulle ja ma loobun rollist. Yara Greyjoyd kehastab Gemma Whelan ja temale see roll sobib,» teatas laulja.

GILLIAN ANDERSON

Gillian Anderson 17. septembril 2017 Emmy galal Los Angeleses
Gillian Anderson 17. septembril 2017 Emmy galal Los Angeleses Foto: Jordan Strauss / AP/Scanpix

Kultusseriaali «Salatoimikud» üks staaridest, FBI agenti Dana Scullyt kehastanud ameeriklanna Gillian Anderson loobus samuti «Troonide mängu» rollist.

Anderson ei avalikustanud, millist rolli talle pakuti, kuid selgitas, et ta 18-aastane tütar on talle rolli tagasilükkamise pärast siiani pahane.

«Minu 18-aastane tütar ei saa aru, et ma loobusin nii «Troonide mängu» kui «Downton Abbey» rollist. Talle need sarjad meeldivad ja ta oleks tahtnud ka mind neis näha. Mulle meeldib tegeleda asjadega, mida pean enda jaoks kasulikuks ja arendavaks. Näiteks koostööd režissöör Martin Scorsesega,» selgitas näitlejanna.

DOMINIC WEST

Dominic West 15. oktoobril Prantsusmaal Cannes'is seriaali «Les miserables» tutvustamisel
Dominic West 15. oktoobril Prantsusmaal Cannes'is seriaali «Les miserables» tutvustamisel Foto: VALERY HACHE / AFP/Scanpix

Inglise näitleja Dominc Westi teatel ei ole ta eriti meeldejääva näoga ja on suur osa inimesi, kes ei suuda ta nägu ja nime kokku viia. «Troonide mäng» oleks seda dilemmat võinud aidata lahendada, kuid ta ei soovinud seal rolli. 

West sõnas netiväljaandele Huffington Post antud intervjuus, et ta loobus «Troonide mängu» rollist, kuna ta oleks pidanud olema iga hooaja tegemise ajal kuus kuud võtetel Islandil ja tal ei oleks saanud seal nii kaua olla. Lisaks ei meeldi talle jahedus. 

«Teatasin, et ma ei saa. Mu isa ja onupoeg sõnasid siis, et olen loll, kuna rollist loobusin, sest nende arvates on «Troonide mäng» ainus hea ja vaadatav seriaal ning et ma jään loobumist elu lõpuni kahetsema,» lausus näitleja.

Westi sõnul ta täpselt enam ei mäleta, millist rolli talle pakuti, kuid see oli vist Mance Rayderi roll. Seda tegelast kehastab Ciarán Hinds.

«Loobumise põhjuseks olid ka minu neli väikest last. Olen üsna kodu- ja perekeskne. Londonis töötades saan palju olla lastega koos,» lisas näitleja.

JONATHAN PRYCE

Jonathan Pryce «Troonide mängu» kuuenda hooaja avasündmusel 2016. aasta aprillis Los Angelses
Jonathan Pryce «Troonide mängu» kuuenda hooaja avasündmusel 2016. aasta aprillis Los Angelses Foto: Jordan Strauss / AP/Scanpix

«Troonide mängu» fännid teavad, et inglane Jonathan Pryce mängis viiendast hooajast kuni kuuenda hooaja lõpuni tegelast High Sparrowd.

Walesist pärit Pryce’i teatel pakkusid selle sarja tegijad talle rolli juba enne esimese hooaja võtteid.

«Mulle ei meeldi fantaasia ja ulme. Selle tõttu ei ole ma nõus näiteks mängima «Tähesõdades», «Sõrmuste isandas» ja ka «Troonide mängus»,» teatas staar 2011. aastal.

Hiljem ta muutis meelt ja oli nõus «Troonide mängu» lühiajalise rolliga.

BRIAN COX

Brian Cox 2004. aastal filmis «Bourne'i ülemvõim»
Brian Cox 2004. aastal filmis «Bourne'i ülemvõim» Foto: Rights Managed / Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix

Raha või õigemine selle puudumine sundis šotlasest näitlejat Brian Coxi «Troonide mängust» loobuma.

«Olin tegelikult rumal, et seal mängimast loobusin vaid selle tõttu, et minu silmis maksti mulle liiga vähe. See oli loll samm, mida kahetsen,» sõnas Cox 2016. aasta intervjuus.

Cox ei avalikustanud, millist rolli talle pakuti ja kui palju oleks talle selle eest makstud. 

RAY STEVENSON

Ray Stevenson seriaalis «Rooma» sõdur Titus Pullo rollis
Ray Stevenson seriaalis «Rooma» sõdur Titus Pullo rollis Foto: Rights Managed / HD VISION STUDIOS / BBC / HBO /Scanpix

Iirlasest näitleja Ray Stevenson, kes kogus 2005 – 2007 tuntust seriaalis «Rooma», sai «Troonide mängus» rollipakkumise alles pärast kahte hooaega ja ta loobus sellest.

«Ma jäin tegijatele lõpuks silma, kuid oleksin tahtnud teha algusest peale kaasa ja olla mõnes kandvas rollis. Minu arvates ei oleks mulle pakutud tegelane midagi eriti juurde andnud ega sündmusi drastiliselt muutnud,» selgitas Stevenson.

RICHARD ROXBURGH

Richard Roxburgh (vasakul) ja Rhys Wakefield 2011. aasta katastrooffilmis «Sanctum»
Richard Roxburgh (vasakul) ja Rhys Wakefield 2011. aasta katastrooffilmis «Sanctum» Foto: Photo ITAR-TASS / COVI/Scanpix

Austraallane Richard Roxburgh sõnas netiväljaandele news.com.au, et ta käis «Troonide mängu» proovivõttel, tehes seda nalja pärast.

«Ma ei olnud lugenud raamatuid, millel see seriaal põhineb. Läksin proovivõttele ja leidsin, et tegemist on täieliku jamaga, millega ma tegelikult tegeleda ei taha. Mingid «lumeinimesed» ja draakonid. Kuna ma ei olnud südamega asja juures, siis ma rolli ei saanud. Nüüd saan aru, et käitusin rumalalt. Oleksin tahtnud seal kaasa lüüa,» selgitas staar.

«Troonide mängu» kandvates rollides on inglanna Lena Headey (Cersei Lannister), taanlane Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), ameeriklane Peter Dinklage (Tyrion Lannister), inglane Kit Harington (Jon Snow), inglanna Maisie Williams (Arya Stark) ja inglanna Emilia Clarke (Daenerys Targaryen).

Emilia Clarke Daenerys Targaryenina
Emilia Clarke Daenerys Targaryenina Foto: Keith Bernstein/AP/Scanpix
«Troonide mäng». Lena Headey Cersei Lannisteri rollis
«Troonide mäng». Lena Headey Cersei Lannisteri rollis Foto: Uncredited/AP/Scanpix
Kit Harington Jon Snowna «Troonide mängus»
Kit Harington Jon Snowna «Troonide mängus» Foto: Helen Sloan / AP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles