Legendaarse vene rokkbändi Kino viimane laul avaldati alles nüüd

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Tsoi
Viktor Tsoi Foto: Photo ITAR-TASS / COVI/Scanpix

Vene rokkbänd Kino lõpetas 28 aastat tagasi pärast ansambli liidri Viktor Tsoi traagilist surma tegevuse. Kollektiivi viimast laulu peeti aga pikalt kadunuks. Nüüd on see leitud ja rahvale kuulamiseks antud. Kuula!

Vene plaadifirma Maschina Records on välja andnud Viktor Tsoi ja ansambel Kino viimase loo nimega «Ataman», mida peeti pikalt kadunuks. Haruldasest palast anti välja kaks versiooni, mida saab kuulata ka muusikaedastusplatvormidelt.

Ühe salvestasid bändi kolm liiget 2012. aastal ning teise Viktor Tsoi 1990. aastal. Tsoi versioon loost on akustiline ning taastatud juhuslikult leitud originaallindilt. Lindistus kuulus Kino trummarile Georgiy Guryanovile, kes 2013. aastal suri.

Avaldati Vene rokkbändi Kino viimane laul «Ataman».
Avaldati Vene rokkbändi Kino viimane laul «Ataman». Foto: Wyrgorod.ru

Loo avaldaja sõnul on «Ataman» alles esimene paljudest Kino salvestustest, mida välja anda kavatsetakse. Plaanis on uuesti välja lasta rokkbändi tuntud materjali, kuid ka varem avaldamata palasid.

Projektiga on otseselt seotud ka ansambli legendaarse juhtfiguuri poeg Aleksandr Tsoi ja bändi pikaajaline kitarrist Juri Kasparjan. Plaadi kujunduse autor on Oleg Kotelnikov.

Vaata videost, kuidas haruldane lugu 2012. aastal uuesti sisse mängiti:

Armastatud Vene rokkansambel Kino oli tegev kaheksa aastat kuni Tsoi surmani 1990. aastal. Tuntud muusik kaotas elu 15. augustil 1990 Lätis Sloka-Talsi maanteel liiklusõnnetuses, jäädes roolis magama. Tänavu suvel linastus Tsoi elust ja ansambel Kino eduloost jutustav muusikafilm «Leto».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles