Täielik müstika! PÖFFi õudusfilmide esiviisik peidab end siin

PÖFF
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist "Suspiria"
Kaader filmist "Suspiria" Foto: Amazon Studios

Alljärgnevalt on letile toodud PÖFFi kangem kraam neile eriti julgetele pöffihuntidele, kelle jaoks mööda selga jooksvad hirmujudinad on kiiksuga alternatiiv massažile. On aeg oma kartmatut meelt karastada!

Suspiria                                                                                                                 

Kui Lääne-Berliini saabub Ameerika plika Susie, ei tea keegi, mis edasi saama hakkab. Ja ehk hea ongi! Berliin on jagatud kaheks ning maailmakuulsa tantsukooli juhtkond on vahetumas. Sellest hoolimata siseneb tagasihoidlik Susie kõikide üllatuseks võimsa pauguga – tema prooviesinemine lööb pahviks kõik õpetajad. Ei lähe kaua, kuniks tüdruk võidab endale esitantsija koha trupi tuntuimas lavastuses «Rahvas». Mis edasi juhtuma hakkab, seda tuleb kogeda juba kinosaalis. Peab-nägema-film! 

Pakt

Mónica jumaldab oma tütart Clarat. Ühel päeval leitakse aga teismeline teadvusetuna – ta on seletamatul põhjusel koomasse langenud ja arstid ei oska lahendust leida. Valust muserdatud ja meeleheitele viidud Mónica on tütre elluärkamise nimel valmis kõigeks, isegi tegudeks, mille tagajärjed võivad olla ootamatud …David Victori sukeldub oma esikfilmiga üleloomulike õudus-thrillerite maailma, kasutades mängleva kergusega kõiki selle žanri vahendeid. Ta toob vaataja ette hämaravõitu loo, mis paljastab meis kõigis peituva pimeduse. 

Kliimaks                                                                                                        

Mitukümmend noort tantsijat osalevad tööintervjuul – kõik tahavad saada osa uuest, karjääri upitavast tantsulavastusest. Pärast esimesi proove sõidetakse linnast välja pidutsema. Õhtu edenedes ilmneb, et keegi on peohitiks kujunenud Sangria sisse puistanud aineid, mis päris kindlasti sinna ei kuulu … Gaspar Noé käekiri on siin igati tuntav – sõge, kuid reaalsusega kontaktis tegevustik, õudus, seksikad tegelased ja muusika, mis on kõik laulatatud üheks. Film, mis on nagu füüsiline elamus ja jätab südame põksuma terveks õhtuks peale vaatamist.

Kangas                                                                                                                    

Perversne (ja sageli perversselt vaimukas) žanrifilm, mille tegevus toimub jõulujärgses Londonis. Kõige lihtsamalt öeldes räägib film loo ühest saatanlikust kaubamajast ja kummituslikust kleidist. Punane nagu põrgu ja sama neetud, sobitub riidehilp nagu valatult igale ostjale. Kuid sellel põnevusel on oma hind, milleks võivad olla nilbed nahaprobleemid või plahvatavad pesumasinad. 

Kõik taevased jumalad                                                                                 

Simon on 30-aastane tehasetööline, kes elab inimpelgurina üksildases farmis. Mees jagab päevinäinud vanematekodu oma õe Estelle«iga, kes on lapsepõlves juhtunud õnnetuse tõttu sügava puudega. Simon süüdistab juhtunus ennast, kahetsuses tarib ta turjal süükoormat ning proovib meeleheitlikult juhtunut lunastada. «Kõik taevased jumalad» on unikaalne leid neile, kes otsivad sünget vaatemängu ja emotsionaalset krõbedust.

Foto: PÖFF
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles