ELU24 VIDEOLUGU: pätid hullavad Eesti sekspoodides - varaste hõlma alla kaovad isegi tühjad vagiinakarbid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõned päevad tagasi saime lugeda uudist Austraalia naistest, kes sekspoest kalleid dildosid varastasid ning sama hädaga silmitsi seisnud Berliini erootikafestivalist. Millised pätid Eesti erootikapoodidest läbi hüppavad? Räägib Kristina Valing, kes meid roosade tulede säras Planet Amori erootikapoes vastu võtab.

Milline on erootikapoodide tavapärane klient?

Kindlasti on suurem osa tavapärastest klientidest suhtes inimesed, kes otsivad vastust küsimustele või lahendust olukordadele. Tervisemuresid me siin ei lahenda, aga väiksed mured lahendame kindlasti ära.

Tihtipeale on soov teha oma kallimale meeldivaid üllatusi. Need on ju nagu mänguasjad täiskasvanutele. Meie juurest saab kindlasti väga palju inspiratsiooni ja lahedaid ideid. Inimesed tahavad oma ellu ju ikkagi uusi teravaid kogemusi.

Kristina Valing Planet Amori erootikapoes
Kristina Valing Planet Amori erootikapoes Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia

Te mainisite väikeseid muresid – mida täpselt te nende all mõtlete?

Mehed peamiselt tahavad oma tundlikkust tõsta või maha võtta, erektsiooni toetada või suguakti pikendada. Ka erektsioonihäiretele on võimalik lahendust leida. Kui me räägime naistest, siis tihtipeale on probleemid natukene nõrga libiidoga. Naisterahvastel hakkab palju asju peast peale. Ei maksa kohe ennast süüdistada.

Seda me räägime ka meestele, kes otsivad siit naisterahva abistamiseks näiteks stimuleerivaid tilkasid. Mehed peavad aru saama, et nad peavad ise käituma nii, et naine on viidud sellele lainele. See on rumal ootus, et ostab tilgad ja naine muutub kardinaalselt.

Nii lihtsalt need asjad ei käi, tuleb ikka kusagilt mujalt alustada ja rohkem pingutada. Teinekord piisab ka lihtsalt komplimentidest.

Milline on teie poe kõige populaarsem toode?

Päris kindlasti kohe vibraator. Läbi aastate.

Palju sõltub ka ajast. Suvel ostetakse rohkem stimuleerivaid vahendeid, kondoome ja libesteid, sest suvisel ajal on võimalik rohkem kohata juhupartnereid. Kui on tegemist naistepäeva või sõbrapäevaga, siis ostetakse jällegi armsaid kingitusi oma partnerile. Nädalavahetusiti ostetakse rohkem stimuleerivaid vahendeid. Eks inimestel ole plaanid tehtud ja valmistavad end nädalavahetuseks ette.

Millal on teil poes kõige rohkem kliente?

Nagu igal pool kaubanduses, mõjutavad ka meid kuu alguses tulevad palgad. Kuu lõpp vajub ära. Kiirem on ka tähtpäevadel ja suvel. See on ka arusaadav, sest inimesed on aktiivsemad ja palju on puhkuseid. Igal pool kaubanduses on ühesugused rütmid.

Erootikapood Planet Amor
Erootikapood Planet Amor Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia

Kui suur on probleem erootikapoodides varastamisega Eestis?

See probleem oleks kindlasti palju suurem, kui me ei jälgiks inimesi, kes üritavad varastada. On ju teada, et mingi osa rahvast ei käigi tööl, vaid see on nende sissetuleku allikas. Kui nad midagi varastavad, müüvad selle maha ja see ongi nende nii-öelda amet.

Varastatakse igalt poolt, absoluutselt kõike. Ma olen täiesti kindel selles. Ei ole ühtegi erootikapoodi, kust ei üritata midagi varastada.

Milline on tavapärane näppaja?

Arvan, et kõige tavalisem varas on narkomaan. Siiani pole ükski naisterahvas vahele jäänud, alati on olnud nooremad mehed.

See, et laseme alati kliendil rahulikult ringi vaadata, ei tähenda, et me ei jälgiks igat tema liigutust. Neil on oma kindel taktika – tihtipeale tulevad nad seltskonnaga ja mõni suunab müüja tähelepanu kõrvale, küsib näiteks mingi küsimuse. Teised, kes jäävad tagaplaanile, siis tegutsevad. Seda taktikat me teame ja seetõttu tulebki üheaegselt jälgida neid kõiki. Kui tuleb suurem seltskond ja nad eralduvad, on asi kohe kahtlane.

Kui palju varastamist ette tuleb?

Mitte iga päev, kuid seda tuleb tihti ette ja me oleme sellega arvestanud. Saalis teenindab korraga ainult üks müüja, siis on parem karta kui kahetseda. Seetõttu hoiamegi suurema osa kaubast klaaside taga.

Mis on peamised asjad, mida varastatakse?

Kõike, mis on lahtiselt. Kuna näppamine on meil suur mure, on kõik väljas olevad karbid tühjad. Ka DVD, kumminuku- ja vagiinakarbid on tühjad. Muidugi oleks neid mugavam sisuga hoida. 

Sellest hoolimata neid karpe varastatase. See inimene, kes seal toimetab, teab, et see karp on tühi, sest meil on isegi sildid peal. Aga ikkagi neid varastatakse. See tundub lausa naljaks, et mõne jaoks on DVD karp piltide tõttu mingi väärtusega. Meil on allahinnatud kaupade lett – seal on ainukesed sisuga karbid.

Erootikapood Planet Amor
Erootikapood Planet Amor Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia

Miks nad varastavad?

Peamine eesmärk on maha müüa ja raha saada. Ja võib-olla mingi protsent on kleptomaane. Kunagi ju ei tea.

Kas varastamist võib ette tulla ka seetõttu, et inimesed tunnevad piinlikkust?

Ei, kindlasti mitte. Meil on nii professionaalsed teenindajad. Kui inimene tulebki siia ja tunneb piinlikkust, piisab vestluse alustamisest pärast mida pinge kaob ja klient tunneb end teretulnuna.

Kui palju varastest tabamata jäävad?

Sellele küsimusele väga kindlat vastust ei ole. Me ei saa kahjuks kindlalt kontrollida.

Millal pikanäpumehed kõige aktiivsemalt tegutsevad?

Suvel käib rohkem rahvast ja sellel ajal tuleb vargusi rohkem ette.

Milline on varga tavapärane tegutsemisviis?

Vargad, keda me oleme näinud, panevad kampsuni või jope käe peale ja üritavad selle alla asju peita. Kui müüja on näinud ja viisakalt öelnud, on näpatud asi kohe tagasi pandud. Keegi pole üritanud ära joosta. 

Vahel tundub, et nad ei häbenegi, mida nad teevad. See paneb imestama, aga nii see on. Tundub, et nende eesmärk on varastada ja kuidagi ei taheta tühjade kätega poest lahkuda.

Ühes teises poes on mindud isegi nii nahaalseks, et on üritatud leti tagant varastada. Neil on seal kitsam klaasist lett ja varas üritas üle selle midagi taskusse pista. Vargad lähevad aina julgemaks, mis paneb lausa imestama. Palju puudu ei olegi, kui tulevad röövima, mitte varastama.

Kõige rohkem panevad imestama need pätid, kes jäävad vahele ja ei häbene seda. Paljud jäävad siia rahulikult jutustama pärast seda. Mina isiklikult ei suuda neist aru saada. Kas tõesti nad ei saa aru, et nad käituvad nagu väikesed lapsed? Isegi väikesed lapsed saavad aru, et vahele jäämine tekitab häbi. Aga ei, mõnel ei tekita. 

Ta ei saa isegi aru, et midagi inetut oleks toimunud. Ma arvan, et eks nad mingi aine mõju all on. See pole ju normaalne reaktsioon.

Kui jultunud vargaid teie poodi sattunud on?

Meil on korra toimunud ka päris röövimine. Tuli noormees, ähvardas relvaga ja nõudis raha. Arvan, et ta ei olnud piisavalt ette valmistunud, sest ta jäi rumalalt siia kanti ringi tolknema. 

Politsei reageeris sündmusele väga kiiresti ja kuna kirjeldus oli väga täpne, oli teda ka kerge tabada. Meil on igas saalis ka kaamera. Kui see röövimine toimus, oli sellest väga palju abi. Üks asi on see, et sa kirjeldad, teine aga pildi näitamine.

Millal röövimine toimus?

Paar aastat tagasi. See oli tõesti hirmus.

Kuidas see täpsemalt juhtus?

Sellel hommikul teenindas üks teine müüja, kes on oma loomult ülimalt tundlik. Ta ütles, et see oli kohutav tunne. Röövimine ei kestnud väga kaua, aga kui relv tema poole suunati, venis iga sekund. 

Pärast tuli välja, et röövli kasutatud relv oli mängurelv. Sa ei oska seda sellel hetkel hinnata. See hirm ja šokk, mis sellises olukorras tekib – sa ei suudagi midagi mõelda. Loomulikult annad röövlile kõik ära, et ei juhtuks midagi hirmsamat.

Müüja vajas peale intsidenti psühholoogilist abi. Meie tänapäeva saated on vägivalda täis ja tundub, et oleme sellega lausa harjunud. Kui reaalses elus midagi toimub, on see väga raske kogemus. Issand, ma pean tunnistama, et kuidagi raske on sellest rääkida.

Erootikapood Planet Amor
Erootikapood Planet Amor Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia

Kirjeldage seda noormeest, kes röövimas käis.

Ta oli noor. Hiljem politseiga koos analüüsisime tema taktikat ja saime aru, et tegemist ei ole kurjategijaga. Ta oli rahulik ja ainult ähvardas, füüsiliselt haiget ta ei teinud.

See kõik oli kuidagi nii tobe ja lapsik. Teisest küljest oli see konkreetne kuritegu. Ta tuli hommikul...varas peab arvestama, et hommikul kassas raha ei ole. Raha on ju õhtul. Ma ei tea siiani, mis põhjusel ta seda tegi. Mul oli isegi natukene kahju temast, sest noormees rikkus oma elu ära.

Mis röövlist sai?

Me ei ole uurinud, aga eks ta kinni läks. Relvaga ähvardamine on raske kuritegu.

Mis sai klienditeenindajast, kes sellel hommikul tööl oli?

Ta töötas siin edasi, aga ta oli pikalt šokeeritud. See on ikkagi tohutu üleelamine, eriti temasugusele õrnale neiule.

Sellised asjad juhtuvad nii ootamatult. Tagajärg on see, et sa ei usalda enam inimesi. Klient astub uksest sisse ja kõigepealt kardad teda. Kahjuks võtab see aastaid, enne kui sellest hirmust üle saad ja ei hakka igaühest halba kahtlustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles