Belglaste villane genotsiid «Imelises koogis!»

PÖFF shorts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PÖFF Shorts

Kõikidele animasõpradele, kellele meeldis festivalide hitt lühianimatsioon «Oh Willy…» - see on midagi teie jaoks.

«Imeline kook!» on režissööriduo Emma De Swaef ja Marc James Roelsi (Belgia) pikem nukufilm, milles taaskord viib fantastiline teekond džunglisse. Kunstnikutöö on ülimalt nauditav ja detailideni läbimõeldud. Ka antud filmi puhul on kasutatud sarnast stilistikat, villast loodud karaktereid ja keskkonda.  Kaadrid mõjuvad väga mängufilmilikult ja kohati on tunne nagu oleks osa veidrast unenäost ja vaataks mõnda Aki Kaurismäki teost nukufilmina.

See pea kolmveerand tunnine animatsioon viib meid koloniaalajastusse, 19. sajandi lõpu Aafrikasse. Film koosneb viiest erinevast loost, mida seob omavahel sama aegruum ning läbivad kõrvaltegelased: mures kuningas, keskealine luksushotellis töötav pügmee, läbikukkunud ärimees, noor desertöör...

Tegelastele ja nende püüdlustele on lihtne kaasa elada. Üks viiest peategelasest loobub ühel hetkel oma plaanidest ja järgib oma uut sõpra, et saada osaks fantastilisest avantüürist. Midagi taolist tundsin ka mina vaatajana. Eriti südamlikult mõjus lugu ebaõnnestunud ärimehe Van Molle ja teo vahel aga eks seda kõike tuleb ikka ise kaeda.

«Imeline kook!» linastub kassetis «Shorts anima võistlusprogramm 2».

Piletilevi:

K, 21.11

P, 25.11

 

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles