Kuulsa tantsuhetke kulisside taga: Kuidas John Travolta mõtteliselt printsess Dianalt teise mehe pärast korvi sai

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Travolta ja printsess Diana tantsimas Valges Majas 9. novembril 1985.
John Travolta ja printsess Diana tantsimas Valges Majas 9. novembril 1985. Foto: Stringer / Reuters / Scanpix

Omal ajal üpris palju kuulsustega ringi trallinud ja isegi Freddie Mercuryga kord salaja geiklubis käinud printsess Diana oli populaarne seltskonnatäht, kellega kõik tahtsid end koos näidata. Ka John Travolta, kellel see kord ka õnnestus. Tagantjärele on aga selgunud, et printsess parema meega mehele palju parema kavaleri pärast korvi oleks olnud nõus andma. 

Oli novembrikuu 1985 ning president Ronald Reagan pidas Valges Majas pidu, kuhu olid kutsutud mitmed staarid ja siniverelised, teiste seas 31-aastane John Travolta ning 24-aastane printsess Diana.

Esimene smokingis ning teine sügavsinises Victor Edelsteini õhtukleidis, mida hiljem «Travolta kleidiks» nimetama hakati ning millele koguni Wikipedias oma leht valmis treiti.

Paljud ei tea, et ajalukku läinud pidulik hetk neist kahest tantsuhoos polnud aga sugugi kahepoolne otsus: printsess oli pannud silma peale hoopis teisele mehele, superstaarist balletitansija Mihhail Barõšnikovile, kelle talendist ta väga lugu pidas. «Ma ei tahtnud temaga tantsida. Tahtsin Mihhail Barõšnikoviga tantsida. Ta on mu kangelane,» oli Diana kurvalt tagantjärele sõnanud.

Ülemteener kirjutab oma memuaaris, et kord läinud Diana Londonis pärast etendust lavaukse juurde, et Barõšnikovilt autogrammi saada ning too olla oma nime silmi tõstmata paberile visanud.

 

Isabella Rossellini ja Mihhail Barõšnikov aastal 1985.
Isabella Rossellini ja Mihhail Barõšnikov aastal 1985. Foto: SCANPIX

Dokfilmis «Diana viimased 100 päeva» sõnas printsessi ülemteener Paul Burrell, et Travoltaga tantsimine oli Nancy ja Ronald Reagani poolt sepitsetud ning pressifotograafidele ette söödetud moment. Äsja kultusfilmides «Saturday Night Fever» ja «Grease» üles astunud ning oma kuulsuse tippu jõudnud Travolta olla seevastu olnud metsikult õnnelik võimaluse üle printsessiga tantsu lüüa – talle väitnud Nancy Reagan, et tegu oli Diana sooviga. Igal juhul tantsis paar piltnike rõõmuks südaööl 15 minutit.

Diana kleidist sai aga üks kallimaid tualette, mis eales oksjonil maha müüdud: selle ostis 240 tuhande naela eest oma naise rõõmuks üks briti härrasmees.

John Travolta ja printsess Diana tantsimas Valges Majas 9. novembril 1985. 
John Travolta ja printsess Diana tantsimas Valges Majas 9. novembril 1985. Foto: Anonymous / AP

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles