Elina Nechayeva: mul ei olnud erilist soovi Eesti Laulust osa võtta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Nechayeva.
Elina Nechayeva. Foto: Erik Tikan

Tänavu Eestit Eurovisioonil esindanud Elina Nechayeva tegi üllatusliku avalduse, kui tunnistas, et tal ei olnud erilist soovi Eesti Laulust osa võtta, vaid see oli pigem asjaolude kokkulangemine, mis ta sinna viis.

Elina Nechayeva, kes kogus Eesti Laulul 71% häältest, saades sellega ülekaaluga võidu teiseks jäänud Stig Rästa üle, sõnas, et tal ei olnud erilist soovi laulukonkurssist osa võtta.

«Me saime Tomi Vendti ja Mihkel Mattiseniga kokku. Nemad on «La forza» muusika autorid. Me saime kokku ja mõtlesime, et võiksime teha teistsugust muusikat, muusikat, mida Eestis ei tehta ehk siis elektrooniline muusika ja ooperi laul. Siis vaatasime, et oi, kohe on Eesti Laulu tähtaeg ka, ja saadame sinna. Kui läheb hästi, siis tutvustame läbi Eesti Laulu seda muusikastiili, mida me hakkame looma. Ja kuidagi läks väga hästi,» sõnas Elina naljatades.

«Eesti Laulul osalemine ei olnud peaeesmärk. Kui me ei oleks sinna pääsenud, siis me oleksime sellega ikka tegelenud. Aga tuli välja hoopis midagi muud,» selgitas Eurovisiooni finaalis kaheksanda koha saanud eestlanna.

Netta laul erines kardinaalselt Elina omast.
Netta laul erines kardinaalselt Elina omast. Foto: GIDEON MARKOWICZ / AFP / Scanpix

Eurovisioonist rääkides ei saa üle ega ümber Iisraelile võidu toonud Netta laulust «Toy». Tema teemal on sõna võtnud muusikainimesed meilt ja mujal. Eelmisel aastal Eurovisiooni võitnud Portugali laulja Salvador Sobral ütles, et temale Netta laul ei meeldi, kuna see on paras klouniaad. Sobral oli lootnud, et tema võiduga see trend Eurovisioonil muutub.

Elina on Sobraliga nõus, sest ka tema tahab, et hinnatakse rohkem muusikat, mis tuleb hingest.

Elina ütles: «Kui arvestada, et «La forza», mis ei ole Eurovisiooni formaadis, sai esikümnesse, siis see oli fantastiline. Žürii hääletas  selle poolt, aga rahvale meeldis, ja see on kõige tähtsam,» on ta asjade käiguga rahul. 

Ta lisas: «Eks need kohad ei ole üldse nii olulised, peaasi, et see laul andis hea tunde inimestele, kes seda kuulasid.»

Elina Nechayeva selgitas, miks ooperilaulu kõrge koht Eurovisioonil nii märkimisväärne on.

«Kui mõelda, siis suurem osa inimesi kuulabki lihtsat muusikat, ja neile võib jääda ooper arusaamatuks. Hariduselt ja arengutasemelt sobib neile rohkem Netta laulu tase. Seal on ühesugused sõnad ja sarnane muusika. See on neile arusaadavam. Ja ma saan sellest aru. Mina suhtun sellesse väga rahulikult.  Me olemegi erinevad ja meil on erinevad maitsed. Mõni tahab muusikat hingele, aga mõnel ei lähe seda vaja. Neile meeldibki lihtsam muusika,» selgitas Elina erinevust enda ja Netta vahel.

Elina Nechayeva jaoks on oluline teha muusikat, mis tuleb hingest.
Elina Nechayeva jaoks on oluline teha muusikat, mis tuleb hingest. Foto: Pilt videost

Huvitava statistikana tuli pärast Eurovisiooni välja, et Eesti oli 43 riigi hulgas ainuke, kes ei andnud Iisraelile mitte ühtegi häält. Nii žürii kui hääli andnud rahvas olid ülehäälselt nõus, et Elina laul on parem kui Netta oma. Ja Elinal on sellepärast meie rahva üle väga hea meel.

«See on minu jaoks oluline, et midagi niivõrd ilusat, midagi, mis tuleb hingest, suudab rahva niimoodi ühendada. See ongi muusika võlu. Sellel ei ole piire, kuigi ma laulsin itaalia keeles. Muusika on see, mis ühendab, vahet ei ole, mis rassist või usust sa oled. Hästi tehtud muusika, armastusega tehtud muusika, see ühendab,» sõnas lauljanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles