Enneaegselt sündinud lapse ema: miks teiste lapsed sünnivad tervetena ja meil on pidanud olema võitlus võitluse otsa

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairi Aljas, Antti Neuvonen ja nende enneaegselt sündinud tütar Alma Nore
Kairi Aljas, Antti Neuvonen ja nende enneaegselt sündinud tütar Alma Nore Foto: Kuvatõmmis videost

Eile külastasid saadet «Ringvaade» enneaegselt sündinud pisitüdruku vanemad. Ema Kairi aga ei saa üle ega ümber küsimusest, miks temal sünnitamistega probleemid on.

Kairi Aljase ja Antti Neuvoneni tütar Alma Nore sündis 29. rasedusnädalal ehk 2,5 kuud enneaegsena. Tüdruk kaalus sündides vaid 1 kilo ja 430 grammi. Laps kogus end terve selle aja Ida-Tallinna keskhaiglas. Nüüd, kaks ja pool kuud pärast sünnitust, on käes alles Alma tegelik sündimise aeg, aga pisitüdruk oli otsustanud varem ilmavalgust näha.

Ka paari esiklaps, poiss Albertil olid oma probleemid. «Teisel elupäeval olid tal krambid ja ta sai diagnoosiks ajuinfarkti. Tee viis meid edasi lastehaiglasse, kus oli aasta aega tugevat taastusravi, ja kui Albert sai aastaseks, siis arstid tunnistasid meid terveks,» rääkis ema Menu vahendusel.

Aljas tõdes, et tal on tekkinud aeg-ajalt tõesti paratamatult küsimus, miks teiste lapsed sünnivad tervetena ja neil on pidanud olema võitlus võitluse otsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles