«Plastiline metamorfoos»: keha kui mänguväljak

PÖFF shorts
, Ave Taavet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PÖFF Shorts

Kehalisuse teema on tänapäeval aktuaalsem kui kunagi varem. Kui palju aega me kulutame kehale mõeldes? Sellega tegeledes?

Vananemise hirm, iluideaalid, virtuaalne maailm versus füüsiline keha, sooline identiteet, meditsiinitööstus ja mis kõik veel. Kanada režissöör David Barlow-Krelina on need teemad kokku põiminud düstoopiliseks animafilmiks «Plastiline metamorfoos», kus võikalt grotesksete nukkude kaudu kujutatakse iluprotseduure, mis muudavad inimkeha uueks. Kõike seda raamib säravvalge ja ultramoodsa tehnikaga täidetud keskkond, mis võib ühevõrra sobida nii raviasutusele kui edukale ilusalongile. Taustal mängib rahustav lounge-muusika. Kõik on puhas, kiiskav ja ergonoomiline.

«Plastiline metamorfoos» tekitab kohati füüsilist vastikust, kuid sotsiaalkriitilise hoiatusloona on oma ülesannete kõrgusel.

«Plastiline metamorfoos» linastub kassetides «Öökino» ja «Öökino: Kesköö hullus».

Piletilevi:

N, 22.11

K, 28.11

Tartus:

N, 22.11

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles