Ameeriklane pidi ülekaalulise kaasreisija tõttu püsti seisma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklane pidi ülekaalulise kaasreisija tõttu püsti seisma
Ameeriklane pidi ülekaalulise kaasreisija tõttu püsti seisma Foto: SCANPIX

Ühe ameeriklase sõnul pidi ta seitse tundi kestnud lennu ajal ülekaalulise kaasreisija tõttu püsti seisma.

Arthur Berkowitz paljastas temaga juhtunu tarbijateemalises blogis elliott.org, edastab news.com.au.

Berkowitzi kinnitusel ei mahtunud ta US Airways lennukis oma istmele, kuna ta kõrval «laiutas» umbes 182-kilogrammine mees.

Ameeriklase sõnul olid lennukis kõik kohad täis ja selle tõttu ei leidunud talle uut kohta. Ta oli sunnitud püsti seisma.

«Ma ei saanud lennul 901 Alaskalt Philadelphiasse istuda. Ma seisin püsti. Kaasreisija ülekaalulisuse tõttu olid käsipuud üles tõstetud ning see isik võttis enda alla ka peaaegu minu istme,» lisas mees.

Berkowitzi sõnul oli ta püsti seismine ohtlik, kuna ta ei saanud lennuki õhkutõusmisel ja maandumisel turvavööd kasutada.

Mees lisas, et stjuardessid mõistsid ta olukorda,  kuid nad ei saanud teda aidata. Stjuardesside sõnul tegi piletimüügiagent vea sellega, et ei nõudnud ülekaaluliselt reisijalt kahe koha ostmist.

Samas reas istunud teine reisija oli ülekaalulise mehe tõttu surutud vastu lennuki akent.

US Airways vabandas Berkowitzi ees ning andis talle 200 dollari väärtusega reisitšeki. Asjatundjate sõnul on lennuki iste keskmiselt 43 sentimeetrit lai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles