Rõskevõitu tähelend teles: Meenuta, kuidas sarmikas prints Charles ilmapoisiks kehastus

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Charles BBC ilmateadet lugemas
Prints Charles BBC ilmateadet lugemas Foto: Kaader videost

Täna 70-aastaseks saav Walesi prints Charles on nautinud staarielu sünnist saati ning oma ema, kuninganna Elizabeth II käe all briti kõrgklassikasvatuse saanud ja seega suurepärase seltskondliku soonega mees pole kunagi valmistanud pettumust neile, kes hindavad sarmikaid monarhe. Ka oma poegadele ja loodetavasti lapselastele staarigeenid edasi pärandanud sinivereline on suutnud aastate jooksul valmistada rõõmu miljonitele brittidele, võttes ette ka «visiite» ka meelelahutusmaastikule. Näiteks astunud üles ka teleuudistes. 

Tegu oli 2012. aasta maikuus toimunud BBC tuuriga Šotimaale, kus printsil õnnestus hiivata enda kätte ilmateadustaja kaardinupp ning kanda ette üsna sombune prognoos. Tekstipromterist ülivõluvalt ja humoorikalt jutu maha lugenud prints tegi paar korda eetris koguni nalja, küsides alustuseks ühe tantsisklevama lause peale humoorikalt otse eetris «Kes kurat selle teksti küll kirjutas?» ning märkides vihmase teate lõppu kergendusega, et «vähemalt ei ole praegu Banki püha» (brittide augustikuine riigipüha). Täitsa naturaalse talendiga telemees, võiks öelda!


Kusjuures, televisioonis on prints üles astunud mitte vaid uudistes ning dokumentaalides, vaid korra ka näiteks seriaalis «Coronation Street». Kehastada kõlbab printsil mõistagi vaid iseennast: kokku on printsi nimel 145 ülesastumist iseendana erinevates telesaadetes. Tema kõige esimeseks ülesastumiseks filmilindil võib aga pidada üht varast koduvideot, milles printsi beebina ringi tatsamas näeb:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles