Saladus paljastatud: eluloofilmis Freddy Mercuryle hääle andnud vokaalteisik kõlab nagu kadunud staar ise (1)

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üha tugevamalt puhuvamate Oscari-tuulte käes kinoajalukku purjetava «Bohemian Rhapsody» puhul võib imestada paljude asjade üle, kuid selgelt on filmi üheks suurimaks trumbiks Queeni muusika ning läbi linaloo kõlav Freddie Mercury hääl. Aga Mercury on ju surnud – kuidas küll suudeti see hääl välja võluda? 

Küllap imestasid need 60 000 eestlast, kes filmi juba kinos vaatamas on käinud, samuti, kuidas küll kadunud laulja hääl filmis nii loomutruult kõlab. Ega muud maagiat polegi, kui et imekombel leidub veel elavate kirjas vokaliste, kes sedavõrd andekad, et isegi Mercury jäljendamisega hakkama saavad. Teiseks, mõistagi, kasutati ka veidi digitaalseid trikke, et miksida kokku maagiline helisegu, mis kõlab üks-ühele nagu kadunud Mercury. Jah, peaosaline Rami Malek tõepoolest laulis ka ise «Bohemian Rhapsody» filmis, kuid lõplik tulemus saadi tema ja vokaalteisik Marc Marteli ning ka Mercury originaalsalvestiste miksimisel. Mercury kõnemaneeri tabamisel tuli Malekil aga ise hakkama saada. Kuid kes on see salapärane Marc Martel? Tegu on 41-aastase kanadalasest kristliku roki viljelejaga, kelle hääl ja tämber on juba loomulikult Mercury sarnane, kuid selgelt on mees oma imitatsiooni täiuslikkuseni lihvinud. Freddie oleks uhke!

«Bohemian Rhapsody» toob vaatajani Queeni tähelennu muusikataevasse ning samuti siseheitlused, mille põhjuseks Mercury kontrollimatu elustiil. Pealtnäha ületamatud raskused suudetakse koos siiski ületada ning tulemuseks on ansambli triumfaalne taasühinemine maailma kõigi aegade suurimal heategevuskontserdil Live Aid, kus ravimatu haigusega silmitsi seisev Mercury teeb bändi rokkmuusika ajaloo ühe legendaarseima etteaste, tsementeerides ansambli pärandi igaveseks muusikaajalukku. Freddie Mercury't kehastab eluloofilmis hämmastava rolli tegev 37-aastane Egiptuse päritolu Ameerika näitleja Rami Malek, kes mõjub ekraanil kui kadunud megaartist ise. 

Apollo Kinodes alates 2. novembrist 2018. 

 Bohemian Rhapsody
(2018) on IMDb

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles