Video pilootide vestlusest lennujuhtimiskeskusega: Iirimaa õhuruumi külastasid ufod?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tundmatu lendav objekt. Pilt on illustreeriv
Tundmatu lendav objekt. Pilt on illustreeriv Foto: Kiyoshi Takahase Segundo / PantherMedia / Scanpix

Iirimaa lennundusamet (Irish Aviation Authority  - IAA) uurib, mis võisid olla Iirimaa lõunaranniku piirkonnas nähtud tundmatud kiiresti liikunud valgusobjektid.

Lennufirma British Airways piloot teatas 9. novembril kell 6.47 kohaliku aja järgi Shannonis asuvale lennujuhtimiskeskusele, et ta näeb mitut erksat valguskera liikumas ja ta küsis, kas piirkonnas lendab Iirimaa õhujõudude lennukeid, teatab bbc.co.uk.  

British Airways lennuk. Pilt on illustreeriv
British Airways lennuk. Pilt on illustreeriv Foto: SWNS.com/Scanpix

Lennujuhtimiskeskuse andmetel mingeid treeninglende ega manöövreid ei toimunud. Reisilennuki piloodi teatel nägi ta mitut kirgast valgust ja mingit lendavat objekti oma lennukist vasakul.

Kanadast Montrealist Ühendkuningriiki Londonisse lennanud lennuki Boeing 787 piloodi sõnul olid valguskerad ja kummaline lendobjekt piisavalt kaugel ja seega ei olnud kokkupõrkeohtu.

Tundmatu lendav objekt
Tundmatu lendav objekt Foto: Kiyoshi Takahase Segundo / PantherMedia / Scanpix

Hiljem teatasid ka mõned iiri piloodid kummalise valguse nägemisest. Need valgused olid liiikunud väga kiiresti, võimalik et kahekordse heli kiirusega ehk ligi 700 meetrit sekundis.

Pilootide arvates ei saa välistada, et tegemist oli näiteks meteoorkehaga, mis oli sattunud Maa atmosfääri. Lennujuhtimiskeskuse edastas pilootide tähelepanekud Iirimaa lennundusametile, mille esindajad asusid nähtut uurima.

Kuigi seda üritati avalikkuse eest varjata, jõudis info siiski meediani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles