Kim Kardashian ja Kanye West palkasid oma villa päästmiseks eratuletõrjujad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanye West ja Kim Kardashian 2016 Pariisi moenädalal
Kanye West ja Kim Kardashian 2016 Pariisi moenädalal Foto: ALAIN JOCARD / AFP/Scanpix

USAs Californias möllavad alates 8. novembrist metsa- ja maastikupõlengud, mille tõttu on evakueeritud ligi 300 000 inimest ning tuleroaks on langenud tuhandeid maju ja autosid.

Tuli on võtnud juba mitmelt kuulsuselt maja, ohustades ka tõsielustaari Kim Kardashiani ja ta mehe Kanye Westi villat, mis asub Hidden Hillsis, teatab foxnews.com. 

Põleng ohustamas California Hidden Hillsi piirkonda, kus asuvad mitmete kuulsuste, kaasa arvatud Kim Kardashiani villa. Esiplaanil frantsiskaanide ordu rajaja Assisi Franciscuse kuju
Põleng ohustamas California Hidden Hillsi piirkonda, kus asuvad mitmete kuulsuste, kaasa arvatud Kim Kardashiani villa. Esiplaanil frantsiskaanide ordu rajaja Assisi Franciscuse kuju Foto: KEVORK DJANSEZIAN / AFP/Scanpix

Kardashian ja West palkasid eratuletõrjujad, et päästa nii oma kui naabrite villad, kuhu tuli üha lähemale liigub.

Kim Kardashian ja Kanye West juunis 2018 New Yorgis
Kim Kardashian ja Kanye West juunis 2018 New Yorgis Foto: / Josiah Kamau/BuzzFoto.com/Scanpix

Tavaliselt palkavad eratuletõrjujaid kindlustusfirmad ning selliste tuletõrjujate tasu on üsna soolane, ulatudes sadade tuhandete dollariteni.

Eratuletõrjujad tegelevad eelkõige tulekahjude ennetamisega, näiteks puistates tule levikut takistavid aineid, paigaldades sprinklereid  ja viies eramaadelt ära objekte, mis on tuleohtlikult. Vajadusel haaravad siiski veevooliku kätte ja asuvad kahjutuld kustutama.

Ajakirjanikest kriitikute sõnul on jõukatel eelis oma vara kaitsmisel tule eest, kuna neil on raha, et palgata eratuletõrjujad. Vaesematel seda võimalust ei ole.

Kardashian, West ja nende lapsed evakueeriti Hidden Hillsi villast juba möödunud nädalalõpul. Pärast seda palkas staaripaar isiklikud tuletõrjujad, et nende 20 miljonit dollarit maksev elukoht maha ei põleks, lubades aidata ka naabreid.

Tuletõrjujad Californias kustutustöödel
Tuletõrjujad Californias kustutustöödel Foto: Mario Anzuoni / Reuters/Scanpix

California tuletõrjejuhtide andmetel on praeguses põlengus hukkunud üle 40 inimese, maha on põlenud ligi 7000 eramaja ja teist ehitist, kuid tuli ohustab veel tuhandeid hooneid.

Paljud üritavad ise oma vara kaitsta, laste voolikust vett nii majadele, kõrvalhoonetele kui autodele. 

Mees piserdamas oma majale vett, ennetamaks süttimist
Mees piserdamas oma majale vett, ennetamaks süttimist Foto: KEVORK DJANSEZIAN / AFP/Scanpix
Californias maha põlenud maja
Californias maha põlenud maja Foto: KEVORK DJANSEZIAN / AFP/Scanpix

California põhjaosas hävines kogu Paradise’i väikelinn, mille elanikud evakueeriti enne kahjutule linna jõudmist.

California ülikooli teadlaste ja meteoroloogide teatel tekkis põleng pikaajalise kuumuse tõttu ja levib tuulega kiiresti edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles