Uskumatult emotsionaalne hetk, mil kaks sõdurit aitavad veteranil tõusta, et langenud kaaslastele väärikalt au anda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
95-aastane Ray Shuck, kes võttis kogu jõu kokku, et kaaslastele au anda
95-aastane Ray Shuck, kes võttis kogu jõu kokku, et kaaslastele au anda Foto: Facebook

Kui lugupidamine ja au veel kuskil säilinud on, siis on see sõjaväes. Vähemalt briti omas. Manchesteris toimunud mälestusteenistuse ajal aitasid kaks noort sõdurit ratastoolis veteranil tõusta, et lahkunud kaaslastele au anda.

Videost on näha, kuidas langevarjurid Kieran Mcgurk ja John Price kõnnivad mälestussamba juurde, kui üks naine küsib: «Vanaisa, kas sa tahad püsti tulla ja seda (au anda) teha?»

Vanahärra püüab ja püüab püsti tõusta, aga mitte kuidagi ei taha tema väsinud liigesed temaga koostööd teha. Temaga kaasas olnud lapselaps Lucy Cook ei suuda vanaisa jaoks nii palju ära kui ta sooviks. Eriti nukraks teeb loo see, et vanusega ratastooli naelutatud vanahärra ei soovi muud, kui väärikalt oma langenud kaaslastele au anda.

Mcgurk ja Price astuvad ratastoolis oleva mehe juurde ja aitavad siis vanahärral tõusta. Hiljem selgus ka vanahärra identiteet. Tegu on 95-aastase Ray Shuckiga, kes on samuti endine langevarjur. Shuck ajas selja sirgu ning kogu jõudu kokku võttes andis langenud kaaslastele au.

Shuck tänas kaassõdureid abivalmiduse eest ning terve rahvas plaksutas neile.

Pärast seda, kui Ray video Internetis populaarseks muutus, hakkasid ajakirjanikud mehe tausta uurima. Ja just nagu filmis, selgusid veterani mineviku kohta faktid, mis lugupidamist tema osas veelgi suurendasid.

95-aastase Ray Shuck võitles Teises maailmasõjas, oli D-päeva kangelane ning saksa snaiper lasi teda pähe. 

Kui Ray oli saanud väärikalt langenud sõduritega hüvasti jätta, siis aitasid Kieran ja John ta tagasi istuma. Selle järel tegid kolm meest koos pilti, märkides selle fotoga ühist mälestust pühapäeval tähistatud Esimese maailmasõja lõpu 100-aastapäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles