Retrobest 2019 avalikustas esimese portsu välisesinejad!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belinda Carlisle
Belinda Carlisle Foto: promo

Järgmise suve juuni viimasel nädalavahetusel toimub neljandat korda ajastufestival Retrobest, mille teemaks on sel korral filmimuusika. Kui siiani polnud esinejatest midagi kuulda, siis nüüd on hakanud kate kerkima.

Välismaistest artistidest saabuvad 28.-29. juunil Otepääle Belinda Carlisle, Smokie, Arabesque, Kate Ryan, Afric Simone ning Thomas Anders, lisaks paljud kodumaised lemmikud.

Unustamatute hittidega esineb tänaseks 60-aastane Belinda Carlisle, kes vallutas aastakümneid tagasi paljusid edetabeleid.

USA laulja Belinda Jo Carlisle karjäär sai alguse trummarina bändis The Germs. Üsna pea sai naisele selgeks, et trummipulkade asemele sobib talle mikrofon rohkem ning ta alustas lauljakarjääri liitudes bändiga The Go-Go's. 27-aastaselt alustas Belinda soolokarjääriga. Lauljanna on andnud välja seitse stuudiosooloalbumit.

1965. aastal loodud briti glämmrokibänd Smokie hittlugusid «Living Next Door to Alice» ja «Don't Play Your Rock'n Roll to Me» saab samuti kuulda Pühajärve kaldal. 

Festivalil on kohal ka Saksa disko-trio Arabesque. Bänd asutati 1977. aastal Frankfurdis ning laiali otsustati minna aastal 1984. Selle aja jooksul avaldasid nad üheksa stuudioalbumit. Diskobänd tegi oma comeback'i aastal 2006 ning on tänaseni esinenud. 

Lauludega «Voyage Voyage'i» ja «Ella, elle l'a» end diskofännide südametesse laulnud Kate Ryan (38) astub samuti Retrobestil üles. Kate Ryan ehk kodanikunimega Katrien Verbeeck on Belgiast pärit lauljanna, kes alustas oma karjääri 2001. aastal ning on esindanud oma kodumaad ka Eurovisioonil.

Aafrika lõunaosast Mosambiigist pärit Henrique Simone (62), lavanimega Afric Simone, on olnud suureks eeskujuks kodumaisele bändile Apelsin. Tema hitt «Ramaya» on Eestis tuntud kui «Himaalaja» ning ka seda saab kaasa ümiseda suvel Pühajärvel.

Saksamaalt pärit Bernd Weidung, lavanimega Thomas Anders (55), on võitnud kohaliku publiku südame sedavõrd, et esineb Retrobestil juba kolmandat korda. Rohkem tuntakse teda kui Modern Talkingu solistina, kelle laulusõnu teab igaüks peast.

Kodustest artistidest astuvad üles Anne Veski, Gennadi Podelski poolt 1960. aastal asutatud naistebänd Laine ning Marju Länik, kelle laul «Karikakar» valiti sajandi hitiks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles