Hendrik Toompere juunior: NO99 sulgemine on seadusvastane (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Toompere juuniori arvates on No99 teatri sulgemine seadusevastane.
Hendrik Toompere juuniori arvates on No99 teatri sulgemine seadusevastane. Foto: Margus Ansu

Näitleja ja lavastaja Hendrik Toompere juunior avaldas pahameelt teatri NO99 sulgemise osas, kuna see on tema arvates seadusevastane. Toompere on lubanud ka teatri sulgemise kohtulikult vaidlustada.

«Probleem lühidalt on selles, et minul, kes ma mängisin NO teatri esimeses lavastuses kandvat rolli, oli Tiit Ojasooga lepinguline kokkulepe loodud, et ma mängin seda ka NO teatri viimases lavastuses. Nüüd aga on juhtund selline arusaamatus, et viimast lavastust nagu polegi ja seega jäävad lepingujärgsed suhted teatri poolt teostamata,» kirjeldas Toompere oma probleemi.

«Minu soov on see: teater NO99 kohustub, kas riikliku toetusega, või mitte, ära tegema vahepealsed 30 lavastust, ükskõik kuidas, keldris või pööningul või tänaval, aga et lepingujärgselt saaks teha selle viimase NO00 kus ma pidin lepingut järgides osalema,» nõuab lavastaja.

«Meil on ikkagi põhiseadust järgiv õigusriik,» rõhutas Toompere.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles