Doksaates «Roaldi nädal» räägitakse naistest, kes kaitsevad Eesti riiki

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 20.30 saab Roald Johannson Kanal 2 auhinnatud doksaates «Roaldi nädal» tuttavaks nelja noore naisega. Kõik nad tegutsevad militaarvaldkonnas ja lükkavad ümber eelarvamuse, nagu oleks just naised õrnem sugu.

Naised on tungimas mängumaale, mis on ajast aega tuntud kui meeste pärusmaa. Aina enam naisi astuvad militaarvaldkonda. Roald Johannson uurib, kuidas nad seal hakkama saavad ja miks nad seda teevad.

Veinibaaris töötavale 19aastasele Andrale peale vaadates ei reeda miski, et tema unistus on saada mereväelaseks. Peagi alustabki ta mereväes ajateenistust. Miks on ta valinud just selle tee ja kes on tema suureks eeskujuks?

Millised naised kaitsevad Eesti riiki?
Millised naised kaitsevad Eesti riiki? Foto: Kanal2

Kaitseväes tutvub Roald Johannson reamees Joakitiga ja uurib, kuidas Valga Gümnaasiumi tüdrukust sai kaitseväelane. «Peres on palju mundrikandjaid erinevatelt ametialadelt ja tahtsin ise ka olla tugev eesti naine,» naerab Ly Joakit.

Veel sõidab Roald eriti suurte relvade õppusele, mida juhib noor naisterahvas Mari-Li Kapp. Relvaeriala kursuse ülem, nooremleitnant Kapp vastutab selle eest, et kõik mehed teaksid suurel õppusel oma ülesandeid. Miks on ta valinud nii maskuliinse ameti - Eesti Kaitseväe suurima tulejõuga relvade spetsialist?

Auhinnatud reportaažisari «Roaldi nädal: Vormis naised» on Kanal 2s täna kell 20.30, kohe pärast mälumängu «Kuldvillak».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles