TOP 6: neid Eesti artiste on tänavu saatnud kõige suurem rahvusvaheline edu (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta lõpus ootab Tommy Cashi ees suurejooneline live kodumaisele publikule Saku suurhallis.
Aasta lõpus ootab Tommy Cashi ees suurejooneline live kodumaisele publikule Saku suurhallis. Foto: Hooligan Hamlet

Kui kodumaiste artistide edukuse mõõdupuuks on see, kas esinemiskutseid tuleb ka riigipiiridest väljaspoolt, on tänavu Eesti muusikamaailma kõige kuumemad nimed just need kuus.

1. TOMM¥ €A$H – 20 riiki

Rahvusvaheliselt üks Eesti muusika tuntumaid nimesid on tänavu eriti tegus olnud. Kontserte on antud Hispaanias, Norras, Tšehhis, Saksamaal, Poolas, Austrias, Ungaris, Itaalias, Belgias, Prantsusmaal, Suurbritannias, Hollandis, Rootsis, Taanis, Lätis, Venemaal, Ukrainas ja Bulgaarias. Aasta lõpus ootab ees suurejooneline live kodumaisele publikule Saku suurhallis, enne põikab mees aga uuesti läbi Ühendkuningriigist.

Tommy Cash Sweet Spot Festivalil.
Tommy Cash Sweet Spot Festivalil. Foto: Marko Saarm

2. Trad.Attack! – 16 riiki

Enne kui Trad.Attack! veebruaris Eestisse tagasi jõuab ja pärast seda jälle Kanadasse edasi põrutab, antakse 19 kontserti Saksamaal, Soomes, Leedus ja Austraalias. Tänavu on juba käidud nii Šveitsis, Sloveenias, Rootsis, Belgias, Hollandis, Hispaanias, Egiptuses, Maltal, Suurbritannias, Iirimaal, Saksamaal kui ka Jaapanis. Tegus bänd on andnud käesoleval aastal 50 kontserti, neist ligi pooled välismaal.

Trad. Attack! meelitas Kaevumäele hulgaliselt kuulajaid.
Trad. Attack! meelitas Kaevumäele hulgaliselt kuulajaid. Foto: Eero Vabamägi

3. Pia Fraus – 10 riiki

1997. aastal tegevust alustanud shoegaze-bänd läks sügise hakul Euroopa tuurile. Tartus alanud kontserttuur on bändi viinud Soome, ees ootavad Hispaania, Šotimaa, Inglismaa ja Iirimaa. Kümme aastat aktiivsest bänditegemisest pausi pidanud Pia Fraus on tänavu lavale astunud ka Jaapanis, Hiinas, Taiwanis, Kanadas, Poolas ja Lätis. Kokku antakse väljaspool Eestit 27 kontserti.

Pia Fraus meelitas hoolimata varasest tunnist lava ette andunud fännid. 
Pia Fraus meelitas hoolimata varasest tunnist lava ette andunud fännid. Foto: Kristina Herodes

4. Curly Strings – 7 riiki

Kuigi aasta lõpp on kantribändil esinemistest lage, jääb seljataha tihe ja tegus muusika-aasta. Tänavu on ära käidud Saksamaal, Suurbritannias, Soomes, Jaapanis, Leedus ja Ameerika Ühendriikides New Yorgis ning antud kokku üle 60 kontserdi.

Laulab ja mängib ansambel Curly Strings.
Laulab ja mängib ansambel Curly Strings. Foto: Eero Vabamägi

5. Metsatöll – 7 riiki

Folkmetalbänd Metsatöll on tänavu esinenud nii Ameerika Ühendriikides, Prantsusmaal, Braasilias, Lätis, Soomes kui ka Rootsi laeva peal. Detsembris ootab ees kodumaise Veteranirocki stiilis üritus Helsingis koos kaitseliidu ansambliga Mustad Kolonelid. Kuigi Metsatöll on läbi käinud sama palju riike kui Curly Strings, jäävad nad alla kontsertide arvuga: metal-bänd on tänavu lavalaudu kulutanud umbes 40 korral.

Metsatöll andis Rock Cafes perekontserdi
Metsatöll andis Rock Cafes perekontserdi Foto: Jelena Rudi

6. NOËP – 7 riiki

Andres «NOËP» Kõpper on tänavu andnud kontserte nii Kreekas, Suurbritannias, Prantsusmaal, Saksamaal kui ka Lätis. Umbes pooled mehe tänavustest esinemistest on leidnud aset Eesti riigipiiridest väljaspool. Selle aastanumbri sees näeb kodumaist elektroonilise muusika superstaari veel Prantsusmaal ja Austraalias, kuid kontsertide arvu poolest jääb NOËP esinelikust maha.

MyHits Awards 2018, NOEP ehk Andres Kõpper
MyHits Awards 2018, NOEP ehk Andres Kõpper Foto: Konstantin Sednev
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles