Kas nende noorte inimeste käes on Eesti muusika tulevik?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Duo Ruut, üks Noortebänd 2018 finalistidest.
Duo Ruut, üks Noortebänd 2018 finalistidest. Foto: Timo Ilves

Sel reedel toimub Rock Cafés suurejooneline Noortebändi finaalgala, kus selgitatakse välja 18. Noortebändi võitja. Võistlustulle astub kuus parimat muusikalist koosseisu.

Viimased 18 aastat on Noortebänd Eesti muusikamaastikku rikastanud mitmete põnevate artistidega. Sealhulgas on eriti kõrge tähelennu teinud näiteks eelmise aasta võitja Rainer Ild, kes just hiljuti avaldas esimese täispika albumi. Konkursilt on tuule tiibadesse saanud ka Lepatriinu ja Sibyl Vane.

Tänavu astuvad võistlustulle Muster, Johanna Randmann, Sleeping Youth, Bourbon Sugar, Duo Ruut ja Steven Ilves.

Ansamblis Muster laulab tänavu saates «Eesti otsib superstaari» stuudiovooru jõudnud Mait Mikussaar.
Ansamblis Muster laulab tänavu saates «Eesti otsib superstaari» stuudiovooru jõudnud Mait Mikussaar. Foto: Henry Peet

Noortebändi peakorraldaja Märt Trumani sõnul saavad seekord finaalis kokku väga erinevad artistid. «Tundub, et mitte keegi ei dubleeri üksteist žanrilises mõttes, vaid igal ühel on oma asi ajada. Meil on see aasta etno-folki, poprokki, bluusi, singersongwritingut, artpoppi,» ütles ta.

Noortebänd 2018 paneb võitjale koostöös Kinemaga välja ligi 3500 euro väärtuses auhinna, mis sisaldab Eurosonic Festivali külastamist ja esimese singli valmistamist koos tuntud Eesti muusikaprodutsendiga. Peale selle teeb finaalist otseülekande Telia TV, mille kaudu on võimalik paljudel kaasa elada veebi või teleri vahendusel.

Finaal peetakse maha sel reedel, 9. novembril algusega kl 19.00. Pileteid saab osta siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles