Riigikogu liige Yoko Alender pakub väga huvitavat teenust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikokku kuuluv Yoko Alender kutsub inimesi oma Facebooki lehel üles osalema koos temaga temanimelisel joogaüritusel Paides.
Riigikokku kuuluv Yoko Alender kutsub inimesi oma Facebooki lehel üles osalema koos temaga temanimelisel joogaüritusel Paides. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Riigikokku kuuluv Yoko Alender kutsub inimesi oma Facebooki lehel üles osalema koos temaga temanimelisel joogaüritusel Paides.

«Kutsun tutvuma yin jooga lõõgastava ja tervistava maailmaga. Teen Paides Järvamaa messi raames yin jooga näidistunni laupäeva, 17. novembri hommikul kell 10-11:30 Muusika- ja Teatrimaja Peegelsaalis,» kirjutas Yoko oma üleskutses.

Reformierakonna liige palub kaasa võtta avatud meel, matt, pleed ja joogaplokk või padi.

«Selga mugavad soojemapoolsed riided. Ei eelda eelnevat jooga, ega spordiharrastust, samas mõjub väga hästi ka siis kui oled juba vana joogi või sportlane,» sõnas naine lõpetuseks.

«Yin jooga Yokoga» toimub Paides 17. novembril.

Yoko Alender on joogaõpetaja.
Yoko Alender on joogaõpetaja. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Ega Yoko Alender ei paku niisama igavusest seda teenust. Arhitekt, Riigikogu liige, nelja lapse ema, melomaan ja restoraniomanik Yoko on joogaga juba aastaid tegelenud.

Black Dog jooga, millega Alender seotud on, teatas selle aasta märtsis, et Yoko, kes on nende usinaim õpilane, hakkab ise tunde andma ehk võtab endale õpetaja rolli.

«Yoko räägib, et temalt küsitakse sageli, kas ta ikka veel usub, et saab Riigikogu liikmena maailma muuta, Eestit paremaks teha. Vastus on alati jah, sest alustada tuleb selle asjaga iseendast,» kirjutatakse Black Dog jooga Facebooki lehel.

«Yoko jaoks pole jooga sugugi uus teema – ta sattus joogasse juba keskkoolipäevil Stockholmis ning on läbi aastakümnete hoidnud joogaga iseenda vaimset ja füüsilist vormi. Viimase tõuke joogaõpetajaks õppida sai Yoko Black Dog joogas, kus praktiseerib õpilasena tänaseni – naine tunneb, et on oma elus joogalt niipalju saanud ja soovib õpetades seda head inimestele edasi anda.»

Yoko Alender hakkas märtsis ka jooga tunde andma
Yoko Alender hakkas märtsis ka jooga tunde andma Foto: Black Dog jooga/Facebook

«Enesearenguga seotud teemasid püüab Yoko tuua ka Riigikogu liikmena avalikkusesse. Üha sagedamini räägitakse laste ja täiskasvanute stressist ja depressioonist, samal ajal otsivad inimesed viise, kuidas ennast paremini tunda ja õnnelikum olla. Inglismaal on näiteks juba aastaid mindfulnessil põhinevaid praktikaid avalikus ja ärisektoris kasutatud – justnimelt parlamendi initsiatiivi toel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles