«Troonide mängu» staar Kit Harington langetas ebatavalise otsuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kit Harington Jon Snowna «Troonide mängus»
Kit Harington Jon Snowna «Troonide mängus» Foto: Helen Sloan / AP/Scanpix

Menusarja «Troonide mäng» näitlejad ja võttegrupp olid viimase kaheksanda hooaja võtetel üsna emotsionaalsed, kuid ühte peategelast, Jon Snowd kehastav Kit Harington langetas ebatavalise otsuse, pannes emotsoonid enda kasuks tööle.

Nii nagu teised näitlejad, sai ka Harington enne võtete algust produtsentidelt e-kirja, milles oli viimase hooaja kuue osa käsikiri, teatab news.com.au.

Kaader seriaalist «Troonide mäng». Esiplaanil Kit Harington
Kaader seriaalist «Troonide mäng». Esiplaanil Kit Harington Foto: Helen Sloan / AP/Scanpix

«Ma ei tahtnud lugeda käsikirja korraga läbi ja teha seda veel üksinda. Tahtsin sellega tutvuda osade kaupa vahetult enne võtteid ning teha seda koos teistega, kaasnäitlejate ja sõpradega, et saaksime üksteist toetada,» selgitas Jon Snow kehastaja.

Stseen «Troonide mängu» seitsmenda hooaja kuunedast osast. Esiplaanil Jon Snow (Kit Harington)
Stseen «Troonide mängu» seitsmenda hooaja kuunedast osast. Esiplaanil Jon Snow (Kit Harington) Foto: wikiofthethrones.com

Haringtoni sõnul on vahetult enne võtteid stseenidega tutvumisel suur pluss. Näitlejad ei korruta ega keeruta stseene siis pidevalt ja pikka aega oma peas ega mängi neid korduvalt mõttes ümber, vaid nad lähevad võttele niiöelda puhta lehena ja nende emotsioonid on siis ehtsamad. Staari sõnul on viimase hooaja käsikirjas paar sellist kohta, mis ta nutma ajasid ja ta nuttiski võtetel. Kui ta oleks märgatavalt varem neist steenidest teadnud, ei oleks tal vist ehtsaid pisaraid tulnud.

Kit Harington
Kit Harington Foto: Jane Barlow / PA Wire/PA Images

Lisaks Haringtonile ei saanud kogu kaheksanda hooaja käsikirja täismahus läbi lugeda Liam Cunningham, kes kehastab Davos Seaworthi. Seda põhjusel, et talle ei saanud stsenaariumit saata turvaliselt viisil. Turvalisuse tagamiseks saadeti see talle erineval ajal osade kaupa.

«Troonide mängu» kaheksanda hooaja võtted lõppesid augustis ja sari on järeltootmises. Sarja taga oleva kanali HBO teatel jõuab viimane hooaeg vaatajateni 2019. aasta aprillis või mais.

Eriefektide eest vastutava Joe Baueri arvates saab «Troonide mängu» kaheksas hooaeg kandideerida 2020. aastal Emmy auhindadele.

HBO käivitas ka juba uue sarja, «Troonide mängu» eelloo võtted. Praeguseks on teada, et ühte peaosalist kehastab selles 50-aastane Naomi Watts.  Ülejäänud osatäitjate nimesid ei ole veel avalikustatud.

Naomi Watts 2016
Naomi Watts 2016 Foto: Adrees Latif / Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles