Madis Milling NO99 teatri sulgemise järel: mitte kunagi ei kirjutaks ma oma töövõiduks teatri sulgemist! (9)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Milling NO99 teatri sulgemise järel: mitte kunagi ei kirjutaks ma oma töövõiduks teatri sulgemist!
Madis Milling NO99 teatri sulgemise järel: mitte kunagi ei kirjutaks ma oma töövõiduks teatri sulgemist! Foto: Riigikogu kantselei

Näitleja ja riigikogu liige Madis Milling kirjutas mõned päevad tagasi Facebooki, et tema jaoks on vastuvõetamatu Jaak Madisoni kommentaar, et teatri sulgemine on konservatiivide töövõit.

«Ma olen suhteliselt rahulik inimene. Selleks, et minul «ventikasse viskaks», läheb ikka kuradi palju vaja. Nüüd viskas!» parastas Reformierakonna liige Milling. 

Ta selgitas: «Mul ei ole kunagi olnud sooje tundeid teatri NO99 suhtes. Mitte kunstilises mõttes, vaid administratiivses mõttes. Olen Vana Baskini teatriga seotud, olen subjektiivne ja mäletan seda, kuidas Eino Baskin pärast maja kaotamist murdus. Aga mitte kunagi ei kirjutaks ma oma töövõiduks teatri sulgemist! Ükskõik, millise teatri.

«Mis järgmiseks? Kontroll meedia üle? Mõtteroim? Paljuks läheb, poisid mustade kaabudega,» oli Madis Milling pahane.

Jaak Madison peab NO99 teatri sulgemist konservatiivide töövõiduks.
Jaak Madison peab NO99 teatri sulgemist konservatiivide töövõiduks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja / Scanpix

Madis Milling viitab arvatavasti EKRE ja riigikogu liikme Jaak Madisoni 31. oktoobril tehtud kommentaarile, et eelkõige läbi psühholoogilise survestamise suutsid konservatiivid NO99 teatri sulgeda.

«Eks kindlasti mõjus ju ka nende juhtkonnale psühholoogiliselt asjaolu, et oleme neid väga teravalt kritiseerinud seoses maksumaksja raha kasutamisega ilma et nad pakuksid suuremat kunstilist väärtust teatrimaastikul,» selgitas Madison. 

Mäletatavasti oli konservatiivne rahvaerakond see, kes aasta tagasi riigieelarve teisel lugemisel tegi ettepaneku teatrilt NO99 ära võtta 245 000 eurot riigi toetust.

Ekrelased viitas NO99 tühjadele saalidele ning küsimusele, miks peaks riik sadu tuhandeid eurosid sellele kulutama. «Nad jõudsid kiiremini arusaamisele, et sellel teatril pole perspektiivi ja ilma maksumaksja rahata nad toime ei tuleks,» lisas Madison. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles