Pea 20 aasta tagune hitt «Gladiaator» saab järje: loe, mis filmist tänaseks teada on!

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russell Crowe filmis «Gladiaator» (2000)
Russell Crowe filmis «Gladiaator» (2000) Foto: Ronald Grant Archive / Mary Evan / Scanpix

Režissöör Ridley Scotti legendaarselt menukas 2000. aasta film «Gladiaator» saab peatselt järje. 

Paramounti alt välja lastava järjefilmi stsenaristiks hakkab Deadline'i andmetel «Top Gun: Mavericki» ja «Näljamängud: Pilapasknäär» kirjutaja Peter Craig. Lavastajapulti asub mõistagi Scott ise. 

Kuna Maximus ise sai esimeses filmis surma, siis lähjeb lugu edasi Luciuse looga, kes on esimeses filmis Connie Nielseni kehastatud Lucilla (keiser Marcus Aureliuse tütar) poeg ning seega Maximuse (Russell Crowe) tapetud ning Joaquin Phoenixi kehastatud Commoduse õepoeg. Kui vana on Luciuse tegelane või kes teda mängima võiks hakata, pole veel teada. 

Väidetavalt läheb produktsioon käima juba õige pea ning kiires tempos. Veel enne võtteid tuleb aga Scottil purki saada oma esimene telesari, TNT draama «Raised by Wolves». «Gladiaatori» järjest oodatakse tema järgmist suurt saavutust filmirežissöörina. 

5. mail 2000 välja tulnud «Gladiaator» teenis üle 400 miljoni dollari ning oli nomineeritud 11 Oscarile, võites neist viis, sh kuldmehikese parima filmi ja parima meespeaosatäitsa kategooriates. 

Vaata «Gladiaatori» omaaegset treilerit:

Russell Crowe filmis «Gladiaator» (2000)
Russell Crowe filmis «Gladiaator» (2000) Foto: Rights Managed / UNIVERSAL PICTURES / DREAMWORKS / Scanpix
Russell Crowe (2018)
Russell Crowe (2018) Foto: Angela Weiss / AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles