Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Filmimusa: Ehtne jukebox! «7 võõrast El Royale'is» mõnusalt retrokas heliriba peletab tööstressi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Cynthia Erivo
Cynthia Erivo Foto: Birdie Thompson/ADM/Capital Pictures / Scanpix

Paheline triller «7 võõrast El Royale'is» väärib kindlasti vaatamist neil, kes oskavad lugu pidada 60ndate Ameerika muusikast, iseäranis Motowni artistide loomingust. Stiilse filmi – mida ka muusikaliks liigitatud on – lummav heliriba on erakordselt mõnus ja mahe ning peletab hoobilt kogu tööstressi. Ilusat filmimuusikalist reedet!

1969. aastasse asetatud tegevusega filmis teeb krtiitikute poolt taevani kiidetud fantastilise rolli näitlejanna Cynthia Erivo, kes kehastab lauljatar Darlene Sweeti. Geniaalselt andeka näitleja lauluanne on midagi erakordselt, ent selle ilu kogemiseks tuleb juba kinno minna. 

Üks maagilisemaid kohti filmis on Cynthia Erivo 5-minutiline ühes jupis filmitud ning logistiliselt keerukas laulustseen, mida filmiti jutti 27 korda ning tuli Erivol iga kord täiesti puhtalt laulda (millega ta lavastaja sõnul ideaalselt hakkama sai). See juba näitab kaliibrit!

«Muusika on selles filmis nagu kaheksas tegelane,» on filmi režissöör Drew Goddard öelnud. «See kannab filmis samalaadset rolli nagu koor Shakespeare'i näidendis. See on oluline osa kogu filmi emtsionaalsest kangast.»


Seitse võõrast, kellest igaühel on riidekapis rohkesti luukeresid ja valgustkartvaid saladusi, mida maha matta, kohtuvad päevinäinud ja tumeda möödanikuga «El Royale’i» hotellis. Ühe saatusliku öö jooksul avaneb kõigil seitsmel võimalus oma pattudele lunastust saada, enne kui nimetatud majutusasutuses täielik põrgu valla pääseb.

Filmis astuvad üles mitmed Hollywoodi kuumimad näitlejad, teiste seas Jeff Bridges, Chris Hemsworth, Jon Hamm, Dakota Johnson ja Cynthia Erivo. Filmi stsenarist ja lavastaja on Oscari-nominent Drew Goddard («Marslane», «Metsamajake»).

Apollo Kinodes alates 12. oktoobrist 2018.

 Bad Times at the El Royale
(2018) on IMDb

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Tagasi üles