Vegan peab maksma oma emale 500 eurot, kuna ähvardas ta lihakastme eest tappa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spagetid bolognese katmega
Spagetid bolognese katmega Foto: Daniel Reiter / PantherMedia / Scanpix

Itaalia kohus määras, et keskealine vegan peab maksma oma emale kahjutasu, kuna ähvardas ema toidulõhna pärast surnuks pussitada.

Modena kohtus ilmnes, et 48-aastasele naisele oli liigi, mis liig juba kastme lõhn, rääkimata selle söömisest, teatab telegraph.co.uk.

Hiljuti töötuks jäänud naine oli kolinud tagasi oma 69-aastase ema juurde, kellele meeldib traditsioonilisi Itaalia roogi, kaasa arvatud lihatoite valmistada.

Üks neist on bolognese lihakaste, milles on veisehakkliha, loomalihapuljongit, suitsupeekonit, mõnikord ka kanamaksa, samuti oliivõli, punast veini ja rõõska koort. Seda süüakse pasta ja spagettidega.

Sapgetid bolognese kastmega
Sapgetid bolognese kastmega Foto: Ildi Papp / PantherMedia / Scanpix

Ema andis tütre kohtusse, kuna tütar ähvardas ta söögitegemise eest tappa. Ema advokaadi sõnul tekkis see ema ja tütre vaheline vastuolu erinevatest arusaamadest, milline peaks toit olema.

Tütar sõnas kohtus, et tal ei olnud pikka aega lihaga kokkupuudet, isegi liha lõhnaga mitte, kuid ema juurde tagasi kolides pidi ta seda kogu aeg tundma, kuna emale meeldivad lihatoidud.

Mõlema poole advokaatide teatel jõudis ema ja tütre vaheline konflikt lõpuks faasi, kus tütar ei suutnud enam end talitseda.

Tütre sõnul levis liha keetmise ja küpsetamise lõhn nende korteris tunde ja see oli tema kui täieliku vegani jaoks suur piin.

«Kui sa ei lõpeta lihatoitude valmistamist, siis ma astun samme, et see lõppeks. Olen valmis sind kõhtu pussitama,» oli tütar ema ähvardanud.

Kohtunik Nadia Trifilò määras, et tütar peab maksma emale tapmisega ähvardamise eest 500 eurot ja kohtukuludeks 400 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles