Õudukaspets Maria Reinupi judinate retsept: kõige rohkem hirmutab ikkagi see, mida me ei näe!

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanal 2 äratajas «Hommik!» käis täna külas Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festivali (HÕFF) kunstiline juht Maria Reinup. Õudukaekspert rääkis sellest, mis teeb õudukast hea õuduka ning muljetas tänase halloweeni kõrvitsaoranžis valguses Apollo Kinodes jooksvatest ekraanihirmutajatest. 

Täpsemalt tuli juttu kahest filmist: kassarekordeid purustavast järjefilmist «Halloween» (peaosas Jamioe Lee Curtis) ning Lars von Trieri kohutavalt brutaalsest «Maja, mille Jack ehitas». Lisaks rääkis Reinup, mida jubedat oodata peatselt algava PÖFFi hilisõhtuselt programmilt, mille kallal ta töötab.

Jamie Lee Curtis naaseb «Halloweenis» oma ikoonise rolliga, kehastades uuesti Laurie Strode’i, kes asub lõpuks taas silmitsi Michael Myersiga – salapärase maski kandva sarimõrvariga, kes 40 aastat tagasi võikal moel kõik Laurie sõbrad tappis ning kelle käest toona teismeline neiu napilt pääses.

Apollo Kinodes alates 26. oktoobrist 2018. 

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

«Maja, mille Jack ehitas» on kultusrežissöör Lars von Trieri 1970ndate Ameerika Ühendriikides toimuv ekraanilugu, mis jälgib äärmiselt intelligentset sarimõrtsukat Jacki (Matt Dillon) 12 aasta vältel ning kirjeldab mõrvasid, mille käigus mees tapjaks n-ö areneb. Šokeeriva ekraaniteose tegevus hargneb Jacki silme läbi, kes näeb iga mõrva eraldi väärastunud «kunstiteosena». Teistes osades astuvad filmis üles veel Uma Thurman, Bruno Ganz, Riley Keough jpt.

Apollo Kinodes alates 19. oktoobrist 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles