Galerii: Temperamentide plahvatus! Vaata, mis toimus Eesti-Armeenia komöödia «Lõbus perekond» võtetel

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta lõpus, täpselt pühade vahel ehk 28. detsembril jõuab kinodesse lustakas kodumaine komöödia «Lõbus perekond» eestlastest ja armeenlastest. Õige pea tuleb filmile välja ka treiler, seniks aga saab filmist aimu ammutada võttegalerii vahendusel. 

Möödunud suvel Tallinnas ja veel viimastel sügispäevadel Armeenias üles võetud hoogsa ja pöörase suhtekomöödia peaosas särab võrratu Saara Kadak, armeenia näitlejatest särab peaosas Armen Arushanjan.

Tegemist on esimese seda laadi koostööfilmiga Eestis, millest tõotab tulla tõeline aastavahetuse hittfilm. Filmi produtsent Tanel Tatter on lugu kommenteerinud kui tõeliselt pöörast kultuuride eripärade ristamist. Täpsem oleks produtsendi kinnitusel öelda, et tegu on enneolematu temperamentide plahvatusega, kus eestlasedki just vagadusega silma ei paista. Niisiis saavat armeenlaste sütitav temperament ja eestlaste «sügavus» selles filmis tõsiselt proovile pandud.

Peategelane Artur (Armen Arushanjan) unistab filmitegija karjäärist. Ent tema vanaisa arvates on Artur just õige mees jätkama perekonna kuulsat veiniäri. Kui aga eestlasest veinieksperdi hävitava kriitika tõttu ähvardab nende veiniäri krahh, nõustub Artur sõitma Tallinnasse, et lahendada raske olukord ning ühtlasi kohtuda ka noormehe stsenaariumi vastu huvi tundnud produtsendiga. Tallinnas satub Arturi teele iseteadev, teravkeelne ja lolluse suhtes sallimatu ettekandja Ingrid (Saara Kadak). Peagi on noored teineteisel turjas kinni ning sündmused võtavad sootuks ootamatu suuna. Suurde segadusse lisavad oma osa ka Arturi sõbrad, flegmaatilisest eestlasest ja temperamentsest armeenlasest koosnev politseinike tandem (Mattias Naan ja Tigran Gevorkjan), veiniblogija paranoiline naabrinaine, üks eriti osav perekoer ning hulk väärarusaamu, ennatlikke otsuseid ja identiteetide segiajamisi. Tunded möllavad ning Artur saab aru, et irooniline väljend «gorjatšie estonskie parni» («kuumad eesti sellid») võib ju kehtida kohalike kuttide, kuid kindlasti mitte Ingridi kohta.

«Lõbusa perekonna» loos teeb kaasa suur hulk kodumaiseid staare ning parimaid armeenia näitlejaid. Nende hulgas eesti esidiiva Merle Palmiste ning geniaalne näitleja ja lavastaja Andrus Vaarik. Meeldejäävates rollides astuvad üles ka Liina Vahtrik, Mart Toome, Andres Dvinjaninov, Elina Reinold, Ain Mäeots, Aram Gevorgjan, Arman Navasardjan, Vigen Stepanjan. Loo stsenarist ja lavastaja on Mihhail Pogosov.

Filmi tootjad on Apollo Film Productions ja Berg Sound

Produtsendid Veiko Esken, Tanel Tatter, Jevgeni Supin ja Ivar Vendelin. 

Apollo Kinodes alates 28. detsembrist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles