Pildid ja video: Jaapani printsess Ayako abiellus tavakodanikuga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani keiserlikku suguvõssa kuuluv printsess Ayako abiellus täna, 29. oktoobril tavakodaniku Kei Moriyaga. Ta peab pärast seda oma tiitlist loobuma ja keisrikojast lahkuma.  

28-aastase printsessi ja ta 32-aastase kihlatu, kes töötab laevandusfirmas Nippon Yusen KK, paaripanekutseremoonia leidis aset Tokyo Meiji templis, teatab cnn.com.

Jaapani printsess Ayako abiellus tavakodanik Kei Moriyaga
Jaapani printsess Ayako abiellus tavakodanik Kei Moriyaga Foto: NICOLAS DATICHE/SIPA/Scanpix

Tseremoonia oli mitmeosaline, mille tõttu kandis printsess erinevaid pulmarõivaid. Samuti oli tal jaapanlannade traditsiooniline soeng. Printsessi kihlatu oli frakis.  

Jaapani printsess Ayako abiellus tavakodanik Kei Moriyaga
Jaapani printsess Ayako abiellus tavakodanik Kei Moriyaga Foto: NICOLAS DATICHE/SIPA/Scanpix

Paar kohtus üks aasta tagasi printsess Ayako ema, printsess Hisako korraldatud heatetegussündmusel. Printsess Hisako ja Kei Moriya vanemad on tegevad samas heategevusorganisatsioonis Kokkyo Naki Kodomotachi (Piirideta lapsed), mis aitab arengumaade lastel haridust saada.

Moriya palus printsessi kätt selle aasta veebruaris, kui nad olid restoranis õhtustamas. Printsess andis jaatava vastuse alles aprillis ja nad teatasid oma kihlusest juulis.

Jaapani keisrikoda teatas hiljem, et paari abielutseremoonia leiab aset 29. oktoobril.

Jaapani printsess Ayako abiellus tavakodanik Kei Moriyaga
Jaapani printsess Ayako abiellus tavakodanik Kei Moriyaga Foto: NICOLAS DATICHE/SIPA/Scanpix

Printsess Ayako on lõpetanud Jaapani Josai rahvusvahelise ülikooli, saades 2016. aastal sealt magistrikraadi politoloogias ja rahvusvahelistes suhetes. Ta töötab praegu selle ülikooli juures sotsiaalteaduste osakonnas uurijana.

Moriya elu on olnud ta isa, kes on diplomaat, tõttu rahvusvaheline. Sündinud Jaapanis, käis ta lasteaias Prantsusmaal Pariisis ning õppis alg-, põhi- ja keskkoolis Šveitsis ja Ühendkuningriigis. Ta on lõpetanud Jaapani Tokyo Keio ülikooli majanduse ja rahvusvaheliste suhete alal.

Moriya on Jaapanis tuntud sportlane, osaledes maratonidel ja triatlonitel.

Pärast abiellumist jääb printsess Ayako oma tiitlist ilma ja temast saab tavakodanik.

Vastavalt seadusele saab ta uue elu alustamiseks riigilt 107 miljonit jeeni (üle 820 000 euro).

15. septembril 1990 sündinud printsess Ayako isa oli prints Norihito, kes suri 2002. aastal ja ta ema on printsess Hisako. Ta on paari kolmest tütrest kõige noorem. Printses Ayako õde, printsess Noriko abiellus 2014 tavakodanikuga ja temast sai Noriko Senge.

Kõige vanem õde, printsess Tsuguko ei ole abielus ja ta kannab seni printsessi tiitlit.  

Prints Norihito oli keiser Akihito nõbu ja ta oli Jaapani keisritrooni pärimises seitsmes.

Jaapani keiser Akihito 
Jaapani keiser Akihito Foto: ISSEI KATO/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles