Keda kardab Hannibal Lecter? Jodie Foster paljastas enda ja Anthony Hopkinsi võttesuhte kohta veidra fakti

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Hopkins ja Jodie Foster filmis «Voonakeste vaikimine»
Anthony Hopkins ja Jodie Foster filmis «Voonakeste vaikimine» Foto: Kaader filmist

Näitlejanna Jodie Foster tunnistas, et kuigi mängis 1991. aasta kultuslikus krimitrilleris «Voonakeste vaikimine» üht peaosa, ei vahetanud ta oma ekraanipartneri Anthony Hopkinsiga kogu võtteperioodi jooksul ühtegi sõna. 

Viis Oscarit võitnud film tõi mõlemale kuldmehikese ning tunnistati aasta parimaks filmiks. Kui palju on nuputatud selle üle, kuidas küll saavutati kinoekraanil peaosaliste, algaja FBI uurija (Foster) ning sarimõrvar Hannibal Lecteri (Hopkins) vahel nõnda tugev «keemia», siis nüüd on see teada: Foster nentis, et näitlejate rolliväline suhtlus võtteplatsil oli nullilähedane. 

«Ma ei rääkinud temaga kordagi. Ta oli nii hirmutav!» ütles täna 55-aastane Foster menukas Graham Nortoni show's. Nagu ka filmis näha, siis ei viibinud tegelased esiteks kuigivõrd palju ühes ruumis. Pealegi filmiti pingelisemad stseenid otse-kaamerasse tehnikas, seega mis ekraanil paistab pingelise pilkkontaktina, pole seda tegelikult. Kõigele lisaks kippus Foster enda sõnul Hopkinsit ka vältima, kuna lihtsal pelgas meest. Tuli aga välja, et ka hirm oli vastastikune: kui Foster tunnistas Hopkinsile, et teda kardab, vastanud mees samade sõnadega!

Vaata videost, kuidas Foster seika mäletab:

Vaata ka «Voonakeste vaikimise» omaaegset treilerit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles