Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Miljonimängus võideti 64 000 krooni

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Elu24
Copy
Miljonimäng
Miljonimäng Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tänase TV3 saate «Kes tahab saada miljonäriks?» suurim võidusumma oli 64 000 krooni.

Eelmises saates jõudis mängija Anrdes vastata vaid ühele küsimusele kui kõlas lõpusignaal. Andres jätkas mängu tänases saates.

Esimene keerukam küsimus habemiku jaoks tuli alles üheksanda, 16 000 krooni küsimuse juures. See kõlas nii: mis keeles on järgmised numbrid: nulo, uno, du, tri, kvar, kvin, ses, sep, ok, naux, kas portugali, esperanto, türgi või urdu. Andres võttis 50/50 ning järgi jäid portugali ja esperanto. Kuna mees ei osanud ikka veel arvata, küsis ka publiku abi. Enamus pakkus varianti b ning Andres pani esperanto lukku ja mäng sai jätkuda.

64 000 krooni küsimuse «Kes üllitas luulekogu «Narrivile»?, kas Contra, Merca, Aapo Ilves või Liisi Ojamaa» suhtes ei osanud Andres midagi pakkuda ning võttis appi tarkade klubi, kes pakkusid õigesti Merca.

125 000 krooni küsimuses jäi mees aga jälle hätta. Küsiti, kus asub Hispaania ratsakooli vanim kool, kus klassikalist koolisõitu harrastatakse selle puhtaimas vormis? Kas Viinis, Pariisis, Rostockis või Varssavis. Kuna mees vastust ei teadnud ning uskus, et ükski sõber ka aidata ei saa, jättis viimase õlekõrre kasutamata ning võttis 64 000 krooni välja.

Järgmisena tuli mängu purjetaja Jüri. Mees ei teadnud, mis on laulja Chalice’i kodanikunimi ning küsis abi publikult. 75% publikust teadis õiget vastust ning mäng sai jätkuda.

16 000 krooni puhul küsiti, millise kirjaniku pseudonüüm oli Anonymus, kas

Friedebert Tuglase, Mait Metsanurga, Hugo Angervaksa või Juhan Smuuli. Mees otsustas ära kasutada 50/50 õlekõrre ning järgi jäid Tuglas ja Metsanurk, mille peale pakkus Tuglast ning see oli ka õige vastus.

Ka järgmine küsimus valmistas mängijale peavalu. Küsiti, millise Euroopa riigi kuningas suri 1920. aastal ahvihammustuse tagajärjel, kas Hispaania, Norra, Kreeka või Albaania. Jüri proovis sealkohal sõbra abi, kes aga ei osanud kindlalt pakkuda vaid oletas, et ehk Hispaania. Mees ei hakanud riskima ning võttis raha välja. Jüri oleks pakkunud Albaania, õige vastus oli aga Kreeka. Võidusummaks jäi 16 000 krooni.

Viimasena tuli mängu Remi, kellele valmistas esimesena peavalu küsimus, mitmendat sünnipäeva tähistas 2007. aasta oktoobris Tartu Ülikool. Mees palus publiku abi ning 89% vastas, et 375. aastapäeva.

4000 krooni küsimuse, mis haigus on glaukoom, puhul kasutas Remi ära kaks õlekõrt. Kõigepealt võttis 50/50, mille peale jäid järgi variandid kopsu ja silma haigus ning selle peale helistas sõber Enele. Ene teadis vastust kohe, kui Remi küsimuse ette oli jõudnud lugeda ning mäng sai jätuda.

Kuid mitte kauaks. Juba järgmine küsimus lõpetas Remi mängu. Küsiti, kes oli Papageno Mozarti ooperis «Võluflööt», kas maotaltsutaja, kalamees, linnupüüdja või täheteadlane. Remi ei teadnud õiget vastust aga otsustas riskida ning pakkus maotaltsutajat. Tegelikult oli õige vastus aga linnupüüdja ning viimase mängija võidusummaks jäi 1000 krooni.

Tagasi üles