Video: leeklambi abil mürgiämblikke tapnud mees põletas osa majast maha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must lesk
Must lesk Foto: Philippe Clement /Scanpix

USAs Californias Fresnos oma vanemate kodu valvanud meest hakkasid häirima mürgised mustad lesed ja ta kasutades nende hävitamiseks leeklampi.  

Fresno tuletõrjujad said 23. oktoobri hilisõhtul väljakutse Woodward Lake’i piirkonda, leides ees leekides maja, teatab nbcnews.com.

Tuletõrjujad Californias Fresnos leeklambi abil süüdatud maja kustutamas
Tuletõrjujad Californias Fresnos leeklambi abil süüdatud maja kustutamas Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Tuletõrjujate juhi Lee Wildingi sõnul selgitas väljakutse teinud mees neile, et majas oli mürgiseid ämblikke musti leski ja ta otsis isa garaažist leeklambi, mille abil asus neid hävitama.

Leeklamp. Pilt on illustreeriv
Leeklamp. Pilt on illustreeriv Foto: AP/Scanpix

«Ta langetas väga vale otsuse kui valis putukamürgi asemel leeklambi. Ma ei usu, et ta sellega ämblikke tappa sai, küll aga võtsid hoone seinad ja põrand tuld,» sõnas Wilding.

Tuletõrjujate sõnul põles osa hoonest maha, teise osa suutsid nad päästa.

«Põlengu tekitanud mees tunnistas oma viga, et leeklamp ei sobi putukate hävitamiseks,» lisasid tuletõrjujad, keda sündmuspaigal oli 25.

Tuletõrjujate juhi Lee Wildingi sõnul on ka varem selliseid juhtumeid aset leidnud hoolimata sellest, et tuletõrje on mitmel korral meedias hoiatanud, et leeklamp ei sobi kahjurputukate ja näriliste hävitamiseks.

Must lesk
Must lesk Foto: Philippe Clement /Scanpix

Must lesk (Latrodectus mactans) on mürgine ämblik, kes elab looduses USAs ja Kanadas. Inimestele on ohtlik emaste mustade ämblike mürk. Emase hammustus võib tekitada mitmesuguseid terviseprobleeme, kuid mõnikord võib lõppeda ka kannatada saanud inimese surmaga.

Liik on saanud oma nime sellest, et emane sööb pärast sigimisakti isase ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles