Vanad sõbrad, kuidas läheb? Vaata, mis elu «A-Rühma» vintsked vennad täna elavad

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mr. T, George Peppard ja Dwight Schultz
Mr. T, George Peppard ja Dwight Schultz Foto: STEPHEN J CANNELL PRODUCTIONS / Scanpix

Kuigi 2010. aastal «A-Rühm» uues kuues kinolinale tuua otsustati, siis ilmselt ei vaidle keegi, et see ainus ja õige A-Rühma elab igavesti aastates 1983-1987. Mis elu elavad legendaarse NBC märulisarja osalised aga 30 aastat hiljem? 

Grupi liidrit, kolonel John «Hannibal» Smithi kehastanud George Peppard on ainus kogu sarja tuumikust, kes tänasel päeval enam elus ei ole. Audrey Hepburni kõrval filmist «Hommikusöök Tiffany juures» (1961) suurema tuule tiibadesse saanud näitleja lahkus juba aastal 1994. A-Rühmaski pidevalt sigariga hambus kaadris möllav Peppard suri 65-aastaselt kopsupõletikku, olles samal ajal võitlemas kopsuvähiga. Varasemalt oli näitleja kimpus ka viinakuradiga, ent jättis joomise aastal 1978 ning pühendades end teiste alkohoolikute aitamisele. Üldiselt võib tema kinokarjääri, kuhu mahtus üksjagu filme, mahutada skaalale keskpärane kuni vilets, mida mees intervjuudes ka ise tunnistas ning võlgu kurtis. Paremad päevad saabusidki koos telerollidega, lisaks «A-Rühmale» ka näiteks seriaalis «Dünastia». Ka oli erakordselt hea välimusega Peppardil palju naisi: ta oli abielus viis korda ning jõudis olla isaks kolmele lapsele (kahest esimesest abielust).

Hullupaberitega kapten «Howling Mad» Murdockit mänginud Dwight Szchultzi (täna 70-aastane) saatis «A-Rühma» järel märkimisväärne karjäär meelelahutuses, ennekõike telesarjades («Star Trek»), aga ka mitmetes filmides. Alates 90ndatest leidis mees oma uue kutsumuse häälnäitlejana. Eraelus abiellus mees juba 1983. aastal ning jäi ühenaisemeheks. Tal on 30-aastane tütar, kes teenib USA mereväes.

Hirmuäratavat kuldehetes jõmikat Bosco «B.A.» Baracust kehastanud Mr.T (kodanikunimega Laurence Tureaud, täna 66-aastane) suutis sarja edu järel kujuneda tõeliseks 80ndate ikooniks, kes mängis veel mitmes sarjas, tegi häälnäitlemist, tegeles profimaadlusega ning astus üles muusikavideotes ja reklaamides. Peamiselt on ta mänginud iseennast, värvikas ja efektse välimusega tegelinski nagu ta on. 1995. aastal diagnoositi tal lümfoom, kuid mees on suutnud haiguse siiski kontrolli all hoida. Eraelus on mees pühendunud kristlane (Born Again Christian, samuti B.A.). Kuigi soeng, habe, musklid ja käre hääl on mehel siiani, siis kulla kandmisest loobus ta aastal 2005, pärast orkaan Katrina laastamistööd - mees leidis, et temast oleks inetu kanda väärisehteid, kui tuhanded inimesed kõigest ilma jäid. Muuseas, kes on kunagi mõelnud, mida B.A. tähendab, siis saate lõpuks oma vastuse: tegu on lühendiga Bad Attitude'ist ehk eesti keeli Pole Mõtet Torkima Minna. Tähendus seletati tegelikult ära ka sarja esimeses osas. B.A. tegelane on omadega välja jõudnud koguni arvutimängu: tema tegelast saab ringi jooksutada Lego Dimensionsis.

Libedast naistemehest leitnant Templeton «Faceman» Pecki mänginud Dirk Benedict (täna 73-aastane) jätkas samuti kinoekraanil ning alustas ka karjääri stsenaristina. Ka televisioonis on ta end näitamas käinud, kuid üldiselt on mees avalikkuse tähelepanu vältinud, tehes vaid väiksemaid rolle. Juba enne «A-Rühma» päris viljakat näitlejaelu elanud Benedict haigestus 70ndatel noore mehena eesnäärmevähki, kuid sai haigusest jagu. Aastatel 1986-1995 oli ta abielus ja sai kaks poega. 1998. aastal sai ta teada, et tal on noorusest veel üks poeg, 1968. aastal mehe teadmata sündinud ning seejärel võõrasse perre adopteeritud laps, kes 30-aastasena oma bioloogilised vanemad üles otsida otsustas.

Vaata videost, mis sarja kõrvaltegelastest sai!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles