Nüüd on kindel: kuuendas «Kariibi mere piraatides» Johnny Deppi ei näe (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johnny Depp kapten Jack Sparrowna filmi «Kariibi mere piraadid: maailma lõpus» reklaamil
Johnny Depp kapten Jack Sparrowna filmi «Kariibi mere piraadid: maailma lõpus» reklaamil Foto: AP/Scanpix

Disney stuudiol on käsil kuuenda «Kariibi mere piraadid» ettevalmistamine, kuid siseinfo kohaselt ei näe enam Johnny Deppi, kes viimased 15 aastat on kehastanud selles filmisarjas piraadikapten Jack Sparrow'd.

Austraallasest stsenaristi Stuart Beattie sõnul on kuuendas filmis võetud uus suund, mille tõttu ei ole Depp enam peaosas, teatab news.com.au.

Veel ei ole teada, kes kuuendas filmis mängivad ja milline tegevus võib seal aset leida.

Stuart Beattie oli esimese filmi «Kariibi mere piraadid: Musta Pärli needus» stsenarist ja teiste selle sarja filmide kaasstsenarist.

Keira Knightley ja Johnny Depp filmis «Kariibi mere piraadid: Musta Pärli needus»
Keira Knightley ja Johnny Depp filmis «Kariibi mere piraadid: Musta Pärli needus» Foto: Rights Managed / Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix

«Minu arvates oli Depp suurepärane Jack Sparrow. Ta lõi tegelase, kes on kuulus ja see tegelane tõi talle kuulsust. Deppi tuntaksegi eelkõige Jack Sparrow'na. Lapsed armastavad ta tegelast, Sparrow paneb ka täiskavanud naerma,» sõnas stsenarist.

Beattie lisas, et Jack Sparrow jääb Deppi pärandisse ja teda mäletatakse veel kaua piraadikapteni kehastajana.

«Kariibi mere piraadid: Salazari kättemaks». Johnn Depp kapten Jack Sparrow'na.
«Kariibi mere piraadid: Salazari kättemaks». Johnn Depp kapten Jack Sparrow'na. Foto: outnow.ch

«Ta oli piraadikapten Jack Sparrow rollis viis korda. Ta pani selle tegelase ka heategevuse teenistusse, külastades Sparrow'na haiglates olevaid lapsi,» lisas stsenarist.

Beattie sõnul peeti Johnny Deppi enne «Kariibi mere piraate» sõltumatuks näitlejaks, kes eelistas režissöör Tim Burtoni filme.

«Depp ei olnud enne Jack Sparrow'd «suur staar». Tema valimisega piraadikapteni rolli olid omad riskid, kuid need õigustasid end. Arvati, et tema kui sõltumatu näitleja panemine peaossa on hullumeelsus, kuid see töötas,» jätkas stsenarist.

Johnny Depp kapten Jack Sparrow rollis
Johnny Depp kapten Jack Sparrow rollis Foto: AP / Scanpix

Beattie sõnul puhuvad nüüd uued tuuled  ja «Kariibi mere piraadid» võtavad uue suuna. Võimalik, et peaossa valitakse taas mõni niiöelda sõltumatu näitleja.

Muutuse üheks põhjuseks on asjaolu, et 2017. aastal vaatajateni jõudnud «Kariibi mere piraadid: Salazari kättemaks» (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) ei olnud enam kuigi edukas ja tegijad leidsid siis, et on vaja «uut verd».

Beattie lisas, et Deppil on viimastel aastatel olnud keeruline eraelu ja rahalisi probleeme ning ka need asjaolud mängisid rolli, et teda enam Jack Sparrow'na filmis ei näe.

Disney stuudio on sõlmimas lepingut stsenaristide Rhett Reese’i ja Paul Wernickiga, kes kirjutavad kuuenda filmi stsenaariumi.  Režissööriks saab viienda «Kariibi mere piraadid» teinud norrakas Joachim Rønning.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles