Kaotatud lapsepõlv? Kasvuraskustes Rupert Grint oleks äärepealt «Harry Potteri» filmid pikalt saatnud

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rupert Grint filmis «Harry Potter ja tulepeeker» (2005)
Rupert Grint filmis «Harry Potter ja tulepeeker» (2005) Foto: Warner Bros / Scanpix

Hiljuti 30-aastaseks saanud briti näitleja Rupert Grint, kes ülemaailmselt tuntud kui «Harry Potteri» linalugude tegelane Ron Weasley, tunnistas, et filmivõtetel üles kasvamine polnud sugugi väike hind, mida kinokarjääri eest maksta.

Grint Kokku kaheksas Harry Potteri filmis mänginud ning vaatajate ning fännide silme ees suureks kasvanud Grint sõnas Independentile antud intervjuus, et Ron Weasly mängimine oli tegelikkuses üsna isoleeriv kogemus. Lausa sedavõrd, et kui pooled filmid olid tehtud, saabus murdepunkt ning Grint kaalus filmist lahkumist. «Olin just keskkooli lõpetamas ning mõtlesin, et kas ma ikka tahan sellega edasi tegeleda, sest see on tegelikult päris tüütu ja nõuab palju ohvreid. Inimesed võtavad anonüümsust iseenesestmõistetavana, saavad lihtsalt tavalisi asju teha ja väljas käia. Meie jaoks muutus see kõik ja see oli vahepeal väga hirmus,» meenutas ta kuulsuse algusaegu. «Oli aegu, kus ma mõtlesin, et nüüd aitab,» tunnistas ta loobumismõtteid.

Pärast seda, kui «Harry Potter ja tulepeeker» 2005. aastal purki ning Grint 16-aastaseks sai, tuli tal otsus ära teha ning see olevat olnud keeruline. Kõigele lisaks hakkas Grint tajuma, kuivõrd teistsugune oli tema lapsepõlv teiste eakaaslastega võrreldes: tagantjärele vaadates möödunud aastad vanuses 12-22 nagu mullis, millest said aru vaid teised filmilapsed, ennekõike talle võtetel justkui vendadeks ja õdedeks saanud näitlejad eesotsas Emma Watsoni ja Daniel Radcliffe'iga.

Viimaks otsuse vastu võtnud ning filmides ikkagi jätkanud Grint sõnas, et leppimine kuulsusega kujunes lõpuks kuidagi iseenesest. «Ühel hetkel tekib sulle justkui teine isiksus. Mõnikord on üsna ebainimlik tunne, kui sind võetakse nagu mingit asja, millega koos pilti teha, aga selline mu elu kord juba on. Praegu ma ei mäleta enam teistsugust elu. Kummalisel kombel muutud ühel hetkel selle suhtes kuidagi tundetuks. See muutub normaalseks ja sa lihtsalt kohaned,» kirjeldas ta oma kohati veidrat elu kuulsusena. Erinevalt oma Potteri-kolmiku ülejäänud kahest ei ole Grint pärast «Harry Potteri» filmide lõppu enam väga suurtesse rollidesse kippunud, kuid mängib alatasa veidi väiksemaid rolle sõltumatutes filmides ja kvaliteetsarjades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles