Sahinad: «Bohemian Rhapsody» stsenarist kirjutab filmiks ka Yoko Ono ja John Lennoni armuloo

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Lennon ja Yoko Ono 1988
John Lennon ja Yoko Ono 1988 Foto: Rights Managed / Ronald Grant Archive / Mary Evan / Scanpix

Universal Picturesil on kavas peatselt kinolinale tuua Yoko Ono ning The Beatlesi varalahkunud liikme John Lennoni kuulus armulugu. Lavastama asub seda kuuldavasti Oscari-nominendist režissöör Jean-Marc Vallée (HBO sari «Sharp Objects», kuldmehikese võitnud «Dallas Buyers Club»), kelle jaoks peaks olemagi nüüd järgmise filmiga. 

Filmi arendavad uudist vahendava filmilehe Deadline andmetel tootjafirmad Michael De Luca Productions ja Immersive Pictures, eesotsas aga Yoko Ono endaga. Plaani sepitsetakse teadaolevalt juba eelmisest aastast saati. Stsenaariumi autoriks on Oscari-nominent ja BAFTA-võitja Anthony McCarten – sama mees kirjutas linalooks ka tänasest Eestiski ekraanile jõudva Freddie Mercury eluloofilmi «Bohemian Rhapsody». Ka on biograafiameistri sulest veel Stephen Hawkingi elust kõnelev «Kõiksuse teooria» («The Theory Of Everything») ning Winston Chrchilli katsumusterohketest hetkedest kõnelev «Süngeim tund» («Darkest Hour»).

Popikoonid Ono ja Lennon kohtusid esmakordselt hilistel 60ndatel, kui Ono oli üks hetke kuumimaid kunstnikke ning Lennon biitlite maania menu nautiv planeedi suurim poptäht. Ono, keda on sageli süüdistatud bändi laialiminekus ja Lennoni soolokarjäärile tõukamises, oli mehe kõrval kuni viimase mõrvani 1980. aastal New Yorgis. Naine on tänaseni Lennoni pärandi järelvaataja. Neil on üks ühine laps, 1975. aastal sündinud Sean Lennon.

Produtsentide sõnul on filmis mõistagi suur roll Lennoni muusikal ning keskendutakse rohkem mehe elule, mitte saabuva mõrva paratamatuse ootusele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles