Video: Kanada räppar kaotas elu, kukkudes muusikavideo võttel lennukitiivalt alla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada räppar Jon James
Kanada räppar Jon James Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kanada räppar Jon James, kodanikunimega Jon James McMurray, oli 20. oktoobril tegemas uut muusikavideot, kaotades selle käigus elu. 

Õnnetus 34-aastase räppariga leidis aset Briti Columbias Vernonis, kus ta oli väikelennuk Cessna tiival, teatab cnn.com.

Kanada räppar Jon James
Kanada räppar Jon James Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Muusiku mänedžeri Ryan Desrochersi sõnul suundus James lennu ajal tiiva tippu, mille tõttu lennuk läks tasakaalust välja ja hakkas spiraalselt maa poole kukkuma. Räppar jõudis mõnda aega lennuki tiivast kinni hoida, kuid siis ta jõud rauges. Päras tiivast lahti laskimist oli tal langevarju avamiseks liiga vähe aega, ta kukkus lennukilt alla ja suri silmapilkselt.  

Kanada räppar Jon James
Kanada räppar Jon James Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Piloodil, kes ise vigastada ei saanud, õnnestus Cessna tuua turvaliselt maa peale. 

Väikelennuk Cessna. Umbes selliselt kukkus kanada räppar Jon James alla
Väikelennuk Cessna. Umbes selliselt kukkus kanada räppar Jon James alla Foto: / AP/Scanpix

Mänedžeri teatel oli James varem professionaalne mäesuusataja, kelle sportlaskarjäär lõppes vigastuste tõttu.

Enne lennuki tiivale minekut treenis ta kuid maapinnal, kuidas tiival lennu ajal liikuda ning tegi ka langevarjuhüppeid. 2. oktoobril avaldas ta sotsiaalmeedias oma ühest langevarjuhüppest video.

Kanada räppar Jon James langevarjuhüppel
Kanada räppar Jon James langevarjuhüppel Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Ta oli tegelenud uue muusikavideoga mitu kuud, kui ta hukkus. Lisaks oli ta treeninud nii reaalselt kui virtuaalselt, kuidas ta lennukil liikuma peaks,» lisas mänedžer.

Jon Jamesi jäid leinama tema abikaasa, vend ja vanemad.

«Ta oli väga positiivne inimene, kes tõstis kõigi tuju. Ta oli hea suhtleja ja ei suhtunud kellessegi negatiivselt. Tegemist oli kuldse südamega mehega,« lisas mänedžer Ryan Desrochers.

Paljud Jamesi muusikutest sõbrad ja tuttavad, tema muusika fännid, kuid ka võhivõõrad kirjutasid sotsiaalmeedias järelehüüdeid ja avaldasid ta perele kaastunnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles