Ekspress Meedia ja Mallukas ei jõudnud kokkuleppele ning lähevad edasi kohtusse (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malluka sotsiaalmeedia ei tööta
Malluka sotsiaalmeedia ei tööta Foto: Kanal2

Eesti tuntuim blogija Mallukas ehk Mariann Treimann sattus selle aasta alguses Ekspress Meediaga pahuksisse, kui varastas Maalehe horoskoobi ja jagas seda oma blogis. Naisele esitati suur trahvinõue, mille maksmist meediakontsern justkui ei nõudnud, kui naine oleks neile vastu tulnud, aga seda ei juhtunud. Nüüd minnakse kohtusse.

Mallukas kirjutas täna oma blogis sellest, kuidas pärast üheksat kuud on tema ja Ekspress Meedia vahel läinud asjad nii kaugele, et varsti minnakse kohtusse. Mallukas teatas juba ette ära, et rahasumma, mida temalt nõutakse, käib tal üle jõu ning lisas naljatlevalt, et läheb vastvalminud Tallinna vanglasse, kus sünnitab oma kolmanda lapse.

Lisaks sellele kirjutas ta Facebooki pilavalt, et kuna ta peab nüüd kohtusse minema, siis oleks tal vaja head juristi. «Ega Ekspress Grupi juristide tasemele maksta ei jaksa, aga kolme lapse toetus võib ju järelmaksuks ka minna, jee,» kirjutas Mallukas.

Elu24 soovis selle teema kohta mõlema poole kommentaari.

Mallukas peabki kohtutee jalge alla võtma.
Mallukas peabki kohtutee jalge alla võtma. Foto: Summer Showdown

Ekspress Meedia poolt kommenteeris teemat Aavik & partnerid advokaadibüroo partner Elise Vasamäe, kes sõnas, et AS Ekspress Meedia pidas enne kohtusse pöördumist Mariann Treimanniga kompromissi teemal läbirääkimisi mitu kuud ning ettevõte tegutses heatahtlikult, Mariann Treimannile igati vastu tulles ja talle väga mõistlikel tingimustel kohtuvälist kompromissi pakkudes.

Elise Vasamäe sõnas: «Muuhulgas pakkus AS Ekspress Meedia Mariann Treimannile näiteks võimalust kahju hüvitada üksnes sümboolses summas, seejuures raha annetades Vähiravifondile «Kingitud elu» või mõnele muule heategevusorganisatsioonile. Sellest Mariann Treimann aga põhjendamatult keeldus.»

Mallukas naljatab, et peab kolmanda lapse vist vanglas sünnitama.
Mallukas naljatab, et peab kolmanda lapse vist vanglas sünnitama. Foto: Kanal2

Läbirääkimised ASi Ekspress Meedia ja Mariann Treimanni vahel kestsid selle aasta maini. «Treimann suhtus kompromissi sõlmimisse täiesti ebamõistlikult, asudes muuhulgas läbirääkimiste lõppfaasis täiendavalt esitama absurdseid lisatingimusi. Ta nõudis näiteks, et AS Ekspress Meedia peaks konfidentsiaalsuskohustuse eest hoopis temale raha maksma, ja deklareeris, et konfidentsiaalsuskohustust võtmata teeniks ta teemat kajastavatelt blogipostitustelt tulu 5000 eurot. Seetõttu pooltevahelised läbirääkimised ka lõppesid,» lisas Vasamäe. 

Jurist lisas: «Ilmselgelt ei olnud ASil Ekspress Meedia, kelle autoriõiguseid Mariann Treimann nahaalselt rikkunud oli, võimalik nõustuda kompromissi tingimusega, mille kohaselt oleks kahju kannatanu pidanud õigusrikkujale raha maksma hakkama. See oleks ületanud igasuguse nn terve mõistuse piiri.»

Mallukas ei ole veel Elu24-le vastanud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles