Pildid ja video: prints Harry ja hertsoginna Meghan sattusid Fidžil «lendavale» vaibale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti prints Harry ja ta kaasa, Sussexi hertsoginna Meghan on kuni 31. oktoobrini Austraalias ja Okeaania saartel, saabudes täna, 23. oktoobril Fidžile.

Fidži pealinna Suva Nausori lennujaamas toimunud vastuvõtutseremoonia ajal sadas vihma ja oli tugev tuul, mille tõttu Harry ja Meghani jaoks maha pandud punane vaip tõusis sõna otseses mõttes lendu, teatab thesun.co.uk.

Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan Fidži pealinnas Suvas toimunud vastuvõtutseremoonial, kus neid võttis vastu Fidži peaminister Frank Bainimarama
Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan Fidži pealinnas Suvas toimunud vastuvõtutseremoonial, kus neid võttis vastu Fidži peaminister Frank Bainimarama Foto: Kirsty Wigglesworth / PA Wire/PA Images/Scanpix

Nii Austraalia kui kohalik meedia kommenteeris, et see vaip oli nagu Idamaade muinasjuttude lendav vaip.

Fotograafid jäädvustasid, kuidas Fidži peaminister Frank Bainimarama surus jalad tugevalt vaibale, et see täiesti ära ei lendaks ning peaministri abilised asusid kiiresti vaipa sirgeks tõmbama.

Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan Fidži pealinnas Suvas toimunud vastuvõtutseremoonial. Pildil vasakul on Fidži peaminister Frank Bainimarama
Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan Fidži pealinnas Suvas toimunud vastuvõtutseremoonial. Pildil vasakul on Fidži peaminister Frank Bainimarama Foto: Kirsty Wigglesworth / PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti kuningliku paari jaoks oli tugev tuul üllatuseks ning vaiba liikumine tõi nende nägudele muige.

Harry ja Meghan kohtusid hiljem ka Fidži presidendi Jioji Konrotega. See sündmus leidis aset Suva Albert Parkis, kus 1953. aastal oma Fidži visiidi ajal olid ka kuninganna Elizabeth II ja ta mees prints Philip.

Fidži rahvariietes mehed esitasid Harryle ja Meghanile rahvatantsu ning kaugeid külalisi kostitati kohaliku joogi kavaga. Kuningliku paari auks oli grillitud terve siga.

Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan Fidži pealinnas Suvas toimunud vastuvõtutseremoonial, kus neile pakuti kohalikku jooki kavat
Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan Fidži pealinnas Suvas toimunud vastuvõtutseremoonial, kus neile pakuti kohalikku jooki kavat Foto: Doug Peters / Doug Peters/EMPICS Entertainment/Scanpix

Fidži on saareriik Okeaanias Vaikse ookeani lõunaosas, asudes Uus-Meremaa Põhjasaarest 2000 kilomeetri kaugusel. Fidži lähimad naabrid on läänes asuv Vanuatu, edelas asuv Uus-Kaledoonia, idas olev Tonga, kirdes asuv Samoa ning Wallis ja Futuna ning põhjas asuv Tuvalu.

Fidži asub Okeaanias
Fidži asub Okeaanias Foto: Wikipedia.org

Fidži koosneb rohkem kui 330 saarest, millest 110 on alalise inimasustusega. Saarestiku pindala on umbes 18 300 ruutkilomeetrit.

Fidži asub Okeaanias, pealinn on Suva
Fidži asub Okeaanias, pealinn on Suva Foto: Wikipedia.org

Kaks suurimat saart on Viti Levu ja Vanua Levu, kus elab 87 protsenti rahvastikust. Fidži rahvaarv on ligi 900 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles