Videopihtimus: Lady Gaga sõbranna suri «Täht on sündinud» lõpulaulu võtte ajal vähki: jätsin haiglas hüvasti ja läksin uuesti lavale

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lady Gaga filmi «Täht on sündinud» lõpustseenis.
Lady Gaga filmi «Täht on sündinud» lõpustseenis. Foto: Twitter@LadyGaga

Maailmas ohtralt tunnustust pälvinud Bradley Cooperi lavastajadebüüt «Täht on sündinud» (A Star Is Born), milles režissöör ka ühes peosas üles astub, lõpeb väga dramaatilise stseeniga – kes on kinos filmi juba vaatamas käinud, teab põhjuseid. Vähesed teavad, mis aga toimus selle ülimalt emotsionaalse stseeni kaadri taga. 

Lady Gaga on mitmes intervjuus maininud, et kaotas filmi võtete ajal lähedase sõbranna. Ka on ta maininud, et hüvastijätt leidis traagilisel kombel aset just siis, kui pooleli oli filmi lõpustseeni filmimine. Nüüd rääkis muusik iTunes'i videointervjuus südamelt ära, mis täpsemalt juhtus. 

Filmi viimases stseenis laulab Lady Gaga kehastatav Ally Los Angeleses asuva Shrine Auditoriumi suurel laval südantlõhestavat ballaadi «I'll Never Love Again». Võte toimus 2017. aasta maikuus ning samal ajal võitles Gaga sõbratar Sonja Durham haiglas neljanda staadiumi rinna- , aju- ja kopsuvähiga. «Mu väga-väga armas sõber Sonja suri sel päeval,» meenutas lauljatar. «Pidime filmima umbes 30 minuti pärast, kui ta abikaasa helistas- Istusin autosse ja sõitsin lihtsalt minema, isegi Bradley'le ei öelnud midagi. Jäin 10 minutit hiljaks...,» sõnas ta. Olles haiglas sõbraga haiglas igaveseks hüvasti jätnud, suundus leinast murtud Lady Gaga tagasi võttele ning esitas lõpuloo – filmis nähtavad pisarad ja lein on seega ehtsad. «Tahtsin sel hetkel vaid laulda,» sõnas ta. «Mäletan seda päeva ja seda stseeni igavesti.»

Vaata intervjuud:

Kui filmi muusikaalbum anti välja juba filmi kinolevisse jõudmisel, siis muusikavideo filmi dramaatilisest lõpustseenist anti välja alles nüüd (saadaval ametlikult vaid Apple Musicu vahendusel). Lady Gaga jagas fännidega Twitteris klipi eelvaadet:

Filmi albumil teevad kaasa mitmed tuntud muusikud ja produtsendid, teiste seas Lukas Nelson, Jason Isbell, Mark Ronson ja Andrew Wyatt (Miike Snow). Kuulata saab albumit Spotify ja Apple Music teenustes. Heliriba teeb eriliseks asjaolu, et muusikapalad vahelduvad dialoogide ning muude stseenidega filmist.

Kogu heliriba kahtlemata võimsaimaks looks «Shallow», mida esitatakse filmi kõige olulisemas stseenis. Kõigi oletuste kohaselt kandideerib pala ka Oscarile.

«Täht on sündinud» filmis astuvad üles neljakordne Oscari-nominent Bradley Cooper («Ameerika snaiper», «Ameerika afäär», «Õnneteraapia») ja Oscarile kandideerinud muusikastaar Lady Gaga, kes teeb selles filmis oma esimese peaosa. Cooper teeb selle filmiga oma debüüdi lavastajana.

Traagilise armastusloo uusversioonis (tegu on klassikalise Hollywoodi kuulsuselooga, millest on tehtud eelnevalt juba kolm filmi) mängib Cooper Jackson Maine'i, kantrimuusikastaari, kes on parasjagu allakäigu äärel, kui ta avastab andeka tundmatu muusiku Ally (Gaga). Jack juhib Ally rambivalgusesse ning paneb aluse tema tähelennule. Ally edukast karjäärist hoolimata varjutab nende suhet Jacki jätkuv võitlus oma sisemiste deemonitega.

Apollo Kinodes alates 5. oktoobrist 2018.

 A Star Is Born
(2018) on IMDb

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles