Video: Huumorisaade «Su nädal kõlab tuttavalt» tõmbab Eesti filmid liistule: naised paljad pussakad, kangelased puha mehed

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veel nädala eest pahandas varasemaltki naisrollide kesisusele osutanud Evelin Võigemast sotsiaalmeedias, et «Panga» treileris ja seda kajastavates artiklites ühe paljastava stseeni kaadrit kasutati, leides, et see taandab tema kui naisnäitleja raskelt välja teenitud rolli pelgalt seriaali labaseks alastireklaamiks. Probleem on tõeline, kuid sketšisaade «Su nädal kõlab tuttavalt» vaatas justkui juhtunust kannustust saanult Eesti filmidele läbi huumoriprisma otsa ning avastas, et naistel tõesti Eesti kinolinale kesksetes või isegi mõttekates rollides just sageli asja ei ole – Eesti filmi sangarid ju puha mehed!

Iga neljapäeva õhtul Kanal 2 eetris nädala sündmuste üle ironiseeriva sketšišõu saatejuhid Katariina Tamm ja Mart Müürisepp võtsid ette ning loetlesid üles kõik tulevased suured Eesti filmid ning noppisid neist välja need, kus peamistes rollides mehed. Saak sai maskuliinselt kopsakas! Ka tootsid andekad noored humoristid Eesti filmitegijatele lahkelt universaalse kinoõrritaja, millega tulevikus kõiki oma ekraanišedöövreid promoda.

Meenutati ka Eesti legendaarse teleprodutsendi, telesarja «Pilvede all» produtsendi ja peatselt kinodesse jõudva kodumaise prouadraama «Õigus õnnele» lavastaja Toomas Kirsi intervjuud, milles ta Eesti ekraaninaisi pussakateks nimetas, kes hädasti ülesmukkimist vajavad. 

Tahad saates ka oma naeru kuulda? «Su nädal kõlab tuttavalt» salvestused toimuvad igal esmaspäeval Tallinnas Erinevate Tubade Klubis. Vaata toimumisaegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles