Film «Mihkel» esilinastub tehtud pommiähvardusest hoolimata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Film "Mihkel" esilinastub Solaris keskusele tehtud pommiähvardusest hoolimata.
Film "Mihkel" esilinastub Solaris keskusele tehtud pommiähvardusest hoolimata. Foto: Kuvatõmmis

Täna mõni minut peale kella 17 helistas Häirekeskusesse eesti keelt kõnelev mees, kes teatas, et Solarise keskuses on pomm. 

Solaris keskuses esilinastub täna Ari Alexander Magnussoni tõsieluline film «Mihkel», mida saatvad ebaõnnestumistejadad ei näi isegi esilinastuspäeval lõppenud olevat. Keskusele tehtud pommiähvardus tehti vaid loetud tunnid enne filmi esilinastust. 

Filmi «Mihkel» pressiesindaja Kristjan Gold sõnas Elu24le, et hetkel on politseilt saadud teada, et jätkuda võivad tavapärased toimungud ning esimeste teadete kohaselt keskuses reaalset ohtu ei leitud. Seda, kas pommiähvardus on seotud filmi «Mihkel esilinastusega» ta arvata ei oska. 

Kristjan Goldi sõnul on filmiga kaasas käinud kummalised anomaaliad, mida meenutati just hiljuti omavahelises vestluses filmi stsenaristi ja režissööri Ari Alexander Magnussoniga. «2007. aastal proovisime alustada, siis tuli majanduskriis,» naerab stsenarist. Siis püüti filmi esilinastust Islandi suurimas 900 istekohaga kinosaalis näidata, kuid päev enne linastust lõpetas töö kino projektor. Kibekiiresti oli tarvis leida uus lokatsioon.

Veelgi hullem olukord tekkis vaid kaks päeva enne võtteperioodi algust, mis kogu ettevõtmise toimumise kahtluse alla seadis. Filmi stsenaristile Ari Alexander Magnussonile tungiti kallale. Kallaletungi tagajärjel sai mees tõsise peahaava ning polnud mõnda aega selge, kas võtetega üldse alustada saab. 

Ari Alexander sõnas Elu24'le, et ehmatusest hoolimata on tal hea meel, et oluline teema lõpuks vaatajate ette jõuab. Filmiga kaasas käiva «kummitusega» on ta juba leppinud ning tänases pommiähvarduses filmiga otsest seost ei näe. «Filmi tegemine ja linastamine on mitmel korral edasi lükkunud. Olen väga tänulik inimestele, kellega mul on võimalik olnud koostööd teha, et nad mulle võimaluse on andnud. Võib-olla on see olnud hoopis pigem hea märk, et filmi tegemine erinevatel põhjustel takistatud on saanud või edasi lükkunud, sest filmis käsitletav teema on praeguse Islandi sisserändajate olukorra ning Euroopa üleüldise rändekliima valguses väga päevakajaline.»

Politsei jätkab olukorra uurimist ning keskuse turvalisuse kontrollimist. 
Praeguse info kohaselt võib filmi «Mihkel» esilinastus siiski toimuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles