Legendaarne Metro «Isa tuli koju» Luminal tähistab 30. sünnipäeva uhke kontserdiga

Kadi-Maarja Võsu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metro Luminal tähistab 30. tegutsemisaastat viienda plaadiesituskontserdiga.
Metro Luminal tähistab 30. tegutsemisaastat viienda plaadiesituskontserdiga. Foto: Urmas Lange

Eesti rokilegend Metro Luminal tähistab oma 30 aasta juubelit uue plaadi esitluskontsertidega!

Pärast suhteliselt pikka loomepausi on Eesti rokkmuusika omapäraseimate ja parimate kollektiivide hulka kuuluv bänd Metro Luminal alustanud värskenenud koosseisuga taas viljakat tegevust. Esimeseks suureks tähiseks on päris uue muusikaga album «Üheksast viieni», mis on Metro Luminalil järjekorras juba viies ja mille ilmumisega tähistatakse ühtlasi ka bändi 30. tegutsemisaastat. Nii CD kui vinüülina ilmuva plaadi esitluskontserdid toimuvad juba novembris Tartus, Pärnus, Viljandis ja Tallinnas.

«Lihtsalt on tunne, et lugusid ja ideid tuleb kui oavarrest ja kuna on olemas bänd, kes neid esitada soovib, siis peaks selle oavarre koos kaunadega auku lükkama ja tühjaks raputama,» kommenteerib tagasitulekualbumit ansambli asutajaliige ja helilooja Rainer Jancis.

Kontsertidel tulevad esitamisele nii juba tuntud, Eesti rokiklassikasse kuuluvad palad kui ka päris uued laulud. Samuti ilmub juubeli puhul esmakordselt vinüülina legendaarne kauamängiv «Ainult rottidele», mille tuntumad lood on «Isa tuli koju», «Kord tuleb tuul…», «Hukkusid autoõnnetuses» ja teised. 

Ka uue plaadi «Üheksast viieni» muusika on jätkuvalt selgelt metroluminalilik – äraspidiselt tõsine, leidlik ning väljapaistvalt originaalne. Mõlemat albumit saab ette tellida SIIT

Juubelikontserdid on tõeline maiuspala originaalse eestikeelse muusika nõudlikele gurmaanidele ning kummardus sõltumatule vaimule.

Pileteid saad osta ja kontsertide toimumisaegu vaadata SIIT. Bändi tegemistele ela kaasa SIIN

Bänd esineb kontsertidel koosseisus:

Robin Juhkental – vokaal
Rainer Jancis – kitarr
Kalle Nettan – bass
Marko Atso – trummid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles