Video: muusikaportaali Spotify reklaam oli nii õudne, et see keelati Suurbritannias ära

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portselanist näoga nuku reklaam oli nii õudne, et Suurbritannia valitsus keelas selle ära
Portselanist näoga nuku reklaam oli nii õudne, et Suurbritannia valitsus keelas selle ära Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Suurbritannia reklaami standardite komisjon keelas ära Spotify reklaami, kus portselanist näoga nukk tapab inimesi. Lapsevanemad kurdavad, et reklaam on häiriv ja solvav.

Videos on kujutatud gruppi sõpru, kes ei suuda kuidagi Camila Cabello laulu «Havana» kuulamist lõpetada. Pole ju viga, aga iga kord, kui nad seda teevad, siis ründab neid mõrvarlik nukk. Laul äratab nuku pimedas ja tolmuses ruumis üles ning hakkab gruppi ahistama. Kui ühel sõbral õnnestubki muusika kinni panna, siis tuleb portselanist näoga nuku nägu ja vajutab «Play» nuppu. 

Viimane kaader selgitab reklaamvideo temaatikat. Enne kui ekraan mustaks läheb, ilmub õõvastava nuku näole tekst «tapvalt head laulud, millele sa ei suuda vastu panna».

Reklaami kohta tuli mitmeid kaebuseid ning reklaami standardite komisjon (ASA) hakkas asja uurima. ASA leidis, et reklaam rikub sotsiaalse vastutuse reegleid, lisaks on ka kahjustav ja solvav, kirjutas The Sun.

Spotify juhid vaidlesid, et YouTube'is on funktsioon video vahele jätta pärast viiendat sekundit, kuid nukk ilmub esimest korda alles 12 sekundil. Lisaks sellele öeldi, et video ilmus enne õudusvideomängu tutvustavat video, seega oli reklaam juba niigi suunatud vanemale vaatajaskonnale.

Muusikavoogedastus portaal Spotify sõnas, et vaid 11% nende YouTube'i vaatajatest on 13-17 aastased. Mõned lapsevanemad on kurtnud, et nende lapse jaoks oli video häiriv ning suunatud valele sihtrühmale.

ASA keelas vaatamata sellele reklaami ära ja palus tulevikus reklaamid õigetele sihtrühmadele suunata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles