Tõsilugu! Krimifilmis «Varaste kuningas» korraldab seeniorsullerite gäng brittide ajaloo ühe krõbedaima röövi (1)

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Varaste kuningas»
«Varaste kuningas» Foto: Acme Film

Brittide huumoritunnetusega tehtud krimifilm «Varaste kuningas» põhineb 2015. aasta kevadel Londonis toime pandud uskumatu, eri hinnangutel kuni 200 miljoni naelase saagiga Hatton Gardeni röövi tõsilool. Tegu on juba kolmanda filmiga, mida see üllatav vanurvaraste julgustükk on inspireerinud. 

77-aastane lesestunud Brian Reader (Michael Caine), kes oli noorena tuntud varas, paneb kokku kurjategijate bande, mille kõik liikmed peale ühe on juba küpses elusügises ning kasutavad oma vana kooli oskusi, et viia läbi ennenägematu rööv. 

Tegelikus loos läks nii, et kamba seitse sullerit pandi trellide taha, kus nad kannavad 5-7 aasta pikkuseid vanglakaristusi (üks suri vanglas). Vaid üks kogu bandest pääses puhta naha ning ilmselt ka kõige kobedama saagiga. Tänaseks on kogu varastatud kraamist (juveelid, sularaha ja kuld) suudetud taastada vaid kolmandiku ulatuses. Kellel taatidest õnnestus «pensioniplaan» siiski tagavaraks panna, jääbki saladuseks.

Režissöör James Marshi («Kõiksuse teooria») lavastatud linaloo kesksetes osades astuvad üles Hollywoodi veteranid Michael Caine, Michael Gambon ja Charlie Cox.

Apollo Kinodes alates 2. novembrist 2018.

 King of Thieves
(2018) on IMDb

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles